Sebastian Lubera

Zrób miejsce w spiżarni. Te kiszonki to hit na zimę

Kiszone pomidory z natką marchewki to świetna alternatywa dla tradycyjnych ogórków kiszonych. Są aromatyczne, lekko kwaskowe i wyjątkowo chrupiące. Nać marchewki nada nie tylko ładnego wyglądu, ale też smaczku. Sprawdź prosty przepis na kiszone pomidory w słoiku 3-litrowym – idealne jako dodatek do obiadu i przetwory na zimę.

Składniki:

  • 1 pęczek natki marchewki,
  • 1,6 kg twardych pomidorów (różnych).

Zalewa:

  • 1,5 l wody,
  • 5 łyżek cukru,
  • 1,5 łyżeczki soli,
  • 1/4 szklanki octu 10 proc.
Więcej wideo
Brzoskwiniowy sernik crunchy. Jeśli lubisz kruszonkę, nie możesz przejść obojętnieBrzoskwiniowy sernik crunchy. Jeśli lubisz kruszonkę, nie możesz przejść obojętnie
Języki teściowej w słoikach. Przetwory o dziwnej nazwie są pyszne w smakuJęzyki teściowej w słoikach. Przetwory o dziwnej nazwie są pyszne w smaku
Kolorowe ciasto Bubble Tea. Pyszne warstwowe ciasto do kawyKolorowe ciasto Bubble Tea. Pyszne warstwowe ciasto do kawy
Świętokrzyski placek spod kamieniaŚwiętokrzyski placek spod kamienia
Wuzetka, czyli warstwowe, warszawskie ciasto z krememWuzetka, czyli warstwowe, warszawskie ciasto z kremem
Kluseczki cukiniowe cięte nożyczkami. Warzywny makaron domowym sposobemKluseczki cukiniowe cięte nożyczkami. Warzywny makaron domowym sposobem
Wyrośnięte racuchy bez drożdży. Ekspresowe śniadanie na słodko lub deserWyrośnięte racuchy bez drożdży. Ekspresowe śniadanie na słodko lub deser

Wybrane dla Ciebie

Czarny z keczupem, biały z musztardą. W PRL-u wszyscy się nim zachwycali
Czarny z keczupem, biały z musztardą. W PRL-u wszyscy się nim zachwycali
Robert Makłowicz nie gotuje zwykłych kopytek. Jesienią serwuje te mięciutkie kluseczki
Robert Makłowicz nie gotuje zwykłych kopytek. Jesienią serwuje te mięciutkie kluseczki
Tylko przypomina jabłecznik. Czerlotka ma unikatowy smak i recepturę
Tylko przypomina jabłecznik. Czerlotka ma unikatowy smak i recepturę
Nawet Polaków już nie kręcą takie śniadania. Hotele zmieniają strategię
Nawet Polaków już nie kręcą takie śniadania. Hotele zmieniają strategię
Ułożyłam je inaczej niż zwykle. Z wierzchu ładnie rumiane i zapiekanka nie podeszła wodą
Ułożyłam je inaczej niż zwykle. Z wierzchu ładnie rumiane i zapiekanka nie podeszła wodą
Pałki z kurczaka piekę z nietypowymi owocami. Połączenie smaków zachwyci nawet najbardziej wybredną teściową
Pałki z kurczaka piekę z nietypowymi owocami. Połączenie smaków zachwyci nawet najbardziej wybredną teściową
W weekend zrobiłam czekoladową poezję. Ciasto zrobiło wrażenie na wszystkich gościach
W weekend zrobiłam czekoladową poezję. Ciasto zrobiło wrażenie na wszystkich gościach
Mielone robię z nietypowego mięsa. Są soczyste, pełne smaku i mają chrupiącą skórkę
Mielone robię z nietypowego mięsa. Są soczyste, pełne smaku i mają chrupiącą skórkę
Pierwszy raz jadłam je w Wiedniu. Odkąd zrobiłam dla rodziny, co chwilę o nie proszą
Pierwszy raz jadłam je w Wiedniu. Odkąd zrobiłam dla rodziny, co chwilę o nie proszą
Lepsza od pomidorowej i krupniku. Kiedy rodzina pyta o główny składnik, nabieram wody w usta
Lepsza od pomidorowej i krupniku. Kiedy rodzina pyta o główny składnik, nabieram wody w usta
Hitowy dodatek do obiadu w PRL-u. Dziś mało kto robi, a jest zdrowy, pyszny i bardzo tani
Hitowy dodatek do obiadu w PRL-u. Dziś mało kto robi, a jest zdrowy, pyszny i bardzo tani
Bułgarska odpowiedź na pizzę. Ciasto jest mięciutkie i rozpływa się w ustach
Bułgarska odpowiedź na pizzę. Ciasto jest mięciutkie i rozpływa się w ustach