Agnieszka Dygant zachwyca figurą nastolatki. W diecie stawia przede wszystkim na te produkty
Agnieszka Dygant od lat zachwyca nienaganną, szczupłą sylwetką. Popularna aktorka uchyliła rąbka tajemnicy, jak wygląda jej codzienna dieta.
Aktorka szerszej widowni dała się poznać dzięki roli Marioli w "Na dobre i na złe" oraz kultowej Frani Maj z "Niani", która bawiła miliony Polaków. Prywatnie jest w związku z reżyserem Patrickiem Yoką oraz mamą Xvaverego. Od wielu lat może pochwalić się zgrabną sylwetką, którą udaje jej się utrzymać mimo upływu lat. Jak ona to robi?
Agnieszka Dygant zdradziła przepis na idealną sylwetkę
Pani Agnieszka w tym roku świętować będzie swoje 50. urodziny, ale formy mogłaby pozazdrościć jej niejedna nastolatka. Aktorka jest aktywna w sieci, gdzie wrzuca swoje zdjęcia, a fani zastanawiają się, czy czas się dla niej zatrzymał. Gwiazda zdradza, że jej sekretem są przede wszystkim dobre geny.
Agnieszka Dygant próbowała różnych diet, łącznie z popularną dietą bezglutenową, którą od lat propoguje Anna Lewandowska. Jak przyznaje aktorka, obecnie nie korzysta z żadnej z nich i je to, na co ma ochotę. Wybiera jednak ekologiczne produkty ze sprawdzonych źródeł. Na jej talerzu goszczą przede wszystkim świeże warzywa, ryby, owoce morza oraz jajka. Gwiazda wyznała, że nie przepada za mięsem, więc jeśli już pojawia się ono w jej diecie, to stawia na drób.
Aktorka nie odmawia sobie deserów
W jednym ze wpisów na Instagramie Agnieszka Dygant wyznała, że nie odmawia sobie deserów i ma do nich dużą słabość. Chętnie sięga po owoce, pyszne pancakes'y, piecze domowy sernik, a w święta przygotowuje pierniczki.
Często gotuje również domowy rosół, za którym przepada jej rodzina. W jednym z załączonych do zdjęć hasztagów pisze, że nie należy do fanów gotowania. Regularnie uprawia również aktywność fizyczną, co jest znakomitym uzupełnieniem zbilansowanej diety.