WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 2. golu Polski

6 przepisów z przejrzałymi bananami, dzięki którym nie musisz ich już wyrzucać

Uwielbiamy owoce, ale nie znosimy kiedy niepotrzebnie się marnują. Wiele osób, od razu się poddaje i wyrzuca produkty, które przecież mogą się jeszcze przydać.

Obrazek
Frania

I tak jest m.in. w przypadku przejrzałych bananów. Już za chwilę przekonacie się, że przy ich użyciu, można przygotować wiele ciekawych dań, które nie tylko zachwycają swoim smakiem, ale i wyglądem ?

#1 Bananowy koktajl

Obrazek

Dojrzałe banany sprawdzą się doskonale jako baza pysznych koktajli. Wystarczy, że zmiksujecie je z jogurtem naturalnym i kilkoma listkami mięty. I to wszystko! Możecie połączyć je również z innymi owocami, czekoladą, a nawet alkoholem. Możliwości jest tak wiele :)

#2 Bananowy chlebek z czekoladą

Obrazek

To kolejna propozycja, której nie mogło zabraknąć na naszej liście. Pyszny chlebek bananowy z czekoladą zrobi furorę na każdej imprezie. Dlatego nie zwlekajcie i koniecznie zapoznajcie się z całym przepisem.

#3 Bananowe lody

Obrazek

Z kolei ta inspiracja przyda się zwłaszcza w upalne dni. Wystarczy zamrozić banany i połączyć je z mlekiem lub jogurtem naturalnym. Po prostu palce lizać ?

#4 Bananowe muffinki

Obrazek

Dojrzałe banany możecie połączyć również z płatkami owsianymi oraz miodem, tworząc genialne babeczki. Dodajcie do nich ulubiony jogurt i owoce, a uzyskany efekt na pewno zachwyci Waszych bliskich. Szczegóły znajdziecie tutaj.

#5 Naleśniki z bananami

Obrazek

Banany można połączyć również z typowymi składnikami na naleśniki i otrzymać ciekawą kompozycję. Naszym zdaniem to prawdziwy strzał w 10, a Wy co o nim myślicie?

#6 Czekoladowy mus

Obrazek

Jeśli szukacie przepisu w wersji fit, dojrzałe banany również mogą okazać się przydatnie. Dzięki nim i awokado stworzycie genialny mus, który podbije Wasze serca w ciągu kilku sekund! Dokładna instrukcja już na Was czeka :)

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser