Danuta Martyniuk przeszła metamorfozę. Oto surówka, która pomogła jej sporo schudnąć

Danuta Martyniuk, małżonka najbardziej rozpoznawalnej postaci na scenie disco-polo, zaskakuje swoją niesamowitą metamorfozą. Udało jej się osiągnąć nie lada wyczyn, zrzuciła bowiem aż 15 kilogramów. Sekret jej sukcesu tkwi w zdrowym odżywianiu.

Surówka z czerwonej kapusty.Surówka z czerwonej kapusty.
Źródło zdjęć: © Adobe Stock

Żona Martyniuka z dzieli się swoimi przepisami na zdrowe i smaczne potrawy, które pomogły jej w procesie odchudzania. Niedawno opublikowała autorski przepis na surówkę z czerwonej kapusty. Autorski dressing miał pomóc jej w zrzuceniu nadprogramowych kilogramów.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Odwrócona sałatka

Sos, który pomaga spalić tkankę tłuszczową

Żona słynnego piosenkarza disco-polo gościła w programie "Pytanie na śniadanie". W trakcie rozmowy zdradziła, co zmotywowało ją do zmiany stylu życia i jak udało się jej zrzucić aż 15 kilogramów. Wyznała, że postawiła na zdrową i zbilansowaną dietę, którą połączyła z regularną aktywnością fizyczną. Owoce i warzywa stanowiły podstawę żywienia. Zdradziła też kilka ulubionych przepisów. Jednym z nich jest surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem sosu na bazie octu jabłkowego. To składnik, który przyśpiesza proces spalania tkanki tłuszczowej.

Ocet jabłkowy — eliksir przyśpieszający spalanie tłuszczu

Ocet jabłkowy był znany w czasach starożytnych. Już wtedy wykorzystywano go do walki z nadprogramowymi kilogramami. To bardzo zdrowy produkt, który zawiera około 20 najważniejszych substancji mineralnych, kwasy octowe, mlekowe i cytrynowe. Regularne spożywanie octu jabłkowego przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych, syntezę enzymów trawiennych i przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej.

Ocet jabłkowy rozszczepia tłuszcze, przyczyniając się do zmniejszenia wagi i obwodu ciała. Co istotne, zmniejsza odczuwanie łaknienia. To fantastyczny dodatek do sosów i dressingów. Danuta Martyniuk wykorzystuje go do przygotowania sosu do sałatki z czerwonej kapusty. Ten słodko-kwaśny dressing wznosi danie na nowy poziom.

Surówka z czerwonej kapusty — przepis

Składniki:

  • 1/4 główki czerwonej kapusty,
  • 1 cebula,
  • 1 marchewka,
  • 1 duże, winne jabłko,
  • 2 łyżki octu jabłkowego,
  • łyżka cukru,
  • szczypta soli.

Przygotowanie:

  1. Kapustę umyj i poszatkuj. Przełóż ją do miski.
  2. Marchewkę i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj je do kapusty.
  3. Do niewielkiej miseczki wlej ocet i dodaj do niego cukier oraz sól. Całość wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się składników.
  4. Tak przygotowanym sosem polej warzywa. Gotową sałatkę włóż do lodówki na pół godziny, żeby się przegryzła.
Wybrane dla Ciebie
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej