Danuta Martyniuk przeszła metamorfozę. Oto surówka, która pomogła jej sporo schudnąć
Danuta Martyniuk, małżonka najbardziej rozpoznawalnej postaci na scenie disco-polo, zaskakuje swoją niesamowitą metamorfozą. Udało jej się osiągnąć nie lada wyczyn, zrzuciła bowiem aż 15 kilogramów. Sekret jej sukcesu tkwi w zdrowym odżywianiu.
05.01.2024 16:06
Żona Martyniuka z dzieli się swoimi przepisami na zdrowe i smaczne potrawy, które pomogły jej w procesie odchudzania. Niedawno opublikowała autorski przepis na surówkę z czerwonej kapusty. Autorski dressing miał pomóc jej w zrzuceniu nadprogramowych kilogramów.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Sos, który pomaga spalić tkankę tłuszczową
Żona słynnego piosenkarza disco-polo gościła w programie "Pytanie na śniadanie". W trakcie rozmowy zdradziła, co zmotywowało ją do zmiany stylu życia i jak udało się jej zrzucić aż 15 kilogramów. Wyznała, że postawiła na zdrową i zbilansowaną dietę, którą połączyła z regularną aktywnością fizyczną. Owoce i warzywa stanowiły podstawę żywienia. Zdradziła też kilka ulubionych przepisów. Jednym z nich jest surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem sosu na bazie octu jabłkowego. To składnik, który przyśpiesza proces spalania tkanki tłuszczowej.
Ocet jabłkowy — eliksir przyśpieszający spalanie tłuszczu
Ocet jabłkowy był znany w czasach starożytnych. Już wtedy wykorzystywano go do walki z nadprogramowymi kilogramami. To bardzo zdrowy produkt, który zawiera około 20 najważniejszych substancji mineralnych, kwasy octowe, mlekowe i cytrynowe. Regularne spożywanie octu jabłkowego przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych, syntezę enzymów trawiennych i przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej.
Ocet jabłkowy rozszczepia tłuszcze, przyczyniając się do zmniejszenia wagi i obwodu ciała. Co istotne, zmniejsza odczuwanie łaknienia. To fantastyczny dodatek do sosów i dressingów. Danuta Martyniuk wykorzystuje go do przygotowania sosu do sałatki z czerwonej kapusty. Ten słodko-kwaśny dressing wznosi danie na nowy poziom.
Surówka z czerwonej kapusty — przepis
Składniki:
- 1/4 główki czerwonej kapusty,
- 1 cebula,
- 1 marchewka,
- 1 duże, winne jabłko,
- 2 łyżki octu jabłkowego,
- łyżka cukru,
- szczypta soli.
Przygotowanie:
- Kapustę umyj i poszatkuj. Przełóż ją do miski.
- Marchewkę i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj je do kapusty.
- Do niewielkiej miseczki wlej ocet i dodaj do niego cukier oraz sól. Całość wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się składników.
- Tak przygotowanym sosem polej warzywa. Gotową sałatkę włóż do lodówki na pół godziny, żeby się przegryzła.