Danuta Martyniuk przeszła metamorfozę. Oto surówka, która pomogła jej sporo schudnąć

Danuta Martyniuk, małżonka najbardziej rozpoznawalnej postaci na scenie disco-polo, zaskakuje swoją niesamowitą metamorfozą. Udało jej się osiągnąć nie lada wyczyn, zrzuciła bowiem aż 15 kilogramów. Sekret jej sukcesu tkwi w zdrowym odżywianiu.

Surówka z czerwonej kapusty.Surówka z czerwonej kapusty.
Źródło zdjęć: © Adobe Stock

Żona Martyniuka z dzieli się swoimi przepisami na zdrowe i smaczne potrawy, które pomogły jej w procesie odchudzania. Niedawno opublikowała autorski przepis na surówkę z czerwonej kapusty. Autorski dressing miał pomóc jej w zrzuceniu nadprogramowych kilogramów.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Odwrócona sałatka

Sos, który pomaga spalić tkankę tłuszczową

Żona słynnego piosenkarza disco-polo gościła w programie "Pytanie na śniadanie". W trakcie rozmowy zdradziła, co zmotywowało ją do zmiany stylu życia i jak udało się jej zrzucić aż 15 kilogramów. Wyznała, że postawiła na zdrową i zbilansowaną dietę, którą połączyła z regularną aktywnością fizyczną. Owoce i warzywa stanowiły podstawę żywienia. Zdradziła też kilka ulubionych przepisów. Jednym z nich jest surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem sosu na bazie octu jabłkowego. To składnik, który przyśpiesza proces spalania tkanki tłuszczowej.

Ocet jabłkowy — eliksir przyśpieszający spalanie tłuszczu

Ocet jabłkowy był znany w czasach starożytnych. Już wtedy wykorzystywano go do walki z nadprogramowymi kilogramami. To bardzo zdrowy produkt, który zawiera około 20 najważniejszych substancji mineralnych, kwasy octowe, mlekowe i cytrynowe. Regularne spożywanie octu jabłkowego przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych, syntezę enzymów trawiennych i przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej.

Ocet jabłkowy rozszczepia tłuszcze, przyczyniając się do zmniejszenia wagi i obwodu ciała. Co istotne, zmniejsza odczuwanie łaknienia. To fantastyczny dodatek do sosów i dressingów. Danuta Martyniuk wykorzystuje go do przygotowania sosu do sałatki z czerwonej kapusty. Ten słodko-kwaśny dressing wznosi danie na nowy poziom.

Surówka z czerwonej kapusty — przepis

Składniki:

  • 1/4 główki czerwonej kapusty,
  • 1 cebula,
  • 1 marchewka,
  • 1 duże, winne jabłko,
  • 2 łyżki octu jabłkowego,
  • łyżka cukru,
  • szczypta soli.

Przygotowanie:

  1. Kapustę umyj i poszatkuj. Przełóż ją do miski.
  2. Marchewkę i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj je do kapusty.
  3. Do niewielkiej miseczki wlej ocet i dodaj do niego cukier oraz sól. Całość wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się składników.
  4. Tak przygotowanym sosem polej warzywa. Gotową sałatkę włóż do lodówki na pół godziny, żeby się przegryzła.
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥