PrzepisFitDanuta Martyniuk przeszła metamorfozę. Oto surówka, która pomogła jej sporo schudnąć

Danuta Martyniuk przeszła metamorfozę. Oto surówka, która pomogła jej sporo schudnąć

Surówka z czerwonej kapusty.
Surówka z czerwonej kapusty.
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
05.01.2024 16:06

Danuta Martyniuk, małżonka najbardziej rozpoznawalnej postaci na scenie disco-polo, zaskakuje swoją niesamowitą metamorfozą. Udało jej się osiągnąć nie lada wyczyn, zrzuciła bowiem aż 15 kilogramów. Sekret jej sukcesu tkwi w zdrowym odżywianiu.

Żona Martyniuka z dzieli się swoimi przepisami na zdrowe i smaczne potrawy, które pomogły jej w procesie odchudzania. Niedawno opublikowała autorski przepis na surówkę z czerwonej kapusty. Autorski dressing miał pomóc jej w zrzuceniu nadprogramowych kilogramów.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Sos, który pomaga spalić tkankę tłuszczową

Żona słynnego piosenkarza disco-polo gościła w programie "Pytanie na śniadanie". W trakcie rozmowy zdradziła, co zmotywowało ją do zmiany stylu życia i jak udało się jej zrzucić aż 15 kilogramów. Wyznała, że postawiła na zdrową i zbilansowaną dietę, którą połączyła z regularną aktywnością fizyczną. Owoce i warzywa stanowiły podstawę żywienia. Zdradziła też kilka ulubionych przepisów. Jednym z nich jest surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem sosu na bazie octu jabłkowego. To składnik, który przyśpiesza proces spalania tkanki tłuszczowej.

Ocet jabłkowy — eliksir przyśpieszający spalanie tłuszczu

Ocet jabłkowy był znany w czasach starożytnych. Już wtedy wykorzystywano go do walki z nadprogramowymi kilogramami. To bardzo zdrowy produkt, który zawiera około 20 najważniejszych substancji mineralnych, kwasy octowe, mlekowe i cytrynowe. Regularne spożywanie octu jabłkowego przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych, syntezę enzymów trawiennych i przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej.

Ocet jabłkowy rozszczepia tłuszcze, przyczyniając się do zmniejszenia wagi i obwodu ciała. Co istotne, zmniejsza odczuwanie łaknienia. To fantastyczny dodatek do sosów i dressingów. Danuta Martyniuk wykorzystuje go do przygotowania sosu do sałatki z czerwonej kapusty. Ten słodko-kwaśny dressing wznosi danie na nowy poziom.

Surówka z czerwonej kapusty — przepis

Składniki:

  • 1/4 główki czerwonej kapusty,
  • 1 cebula,
  • 1 marchewka,
  • 1 duże, winne jabłko,
  • 2 łyżki octu jabłkowego,
  • łyżka cukru,
  • szczypta soli.

Przygotowanie:

  1. Kapustę umyj i poszatkuj. Przełóż ją do miski.
  2. Marchewkę i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj je do kapusty.
  3. Do niewielkiej miseczki wlej ocet i dodaj do niego cukier oraz sól. Całość wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się składników.
  4. Tak przygotowanym sosem polej warzywa. Gotową sałatkę włóż do lodówki na pół godziny, żeby się przegryzła.
Źródło artykułu:Pysznosci.pl
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także