Do blendera wrzucam 2 składniki. W minutę mam obłędnie pyszny i kremowy deser

Szukasz pomysłu na błyskawiczny, a jednocześnie pyszny deser? Mamy dla ciebie idealną propozycję - krem bananowy z mascarpone! Ten deser jest nie tylko prosty w przygotowaniu, ale również zachwyca swoim smakiem i kremową konsystencją.

Do blendera wrzucam 2 składniki. W minutę mam obłędnie pyszny deserDo blendera wrzucam 2 składniki. W minutę mam obłędnie pyszny deser
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Marcin Michałowski

Czy istnieje przepis na deser gotowy w mgnieniu oka? Oczywiście! Wystarczą dwa składniki i blender, aby w mig uzyskać pyszny krem, który rozpływa się w ustach. Sprawdź, jak w prosty sposób przygotować ten obłędnie pyszny deser, który zachwyci wszystkich łasuchów.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Drobiowe miseczki szczęścia goszczą na moim stole bardzo często. Każdy się o nie dopomina

Dlaczego warto przygotować ten deser?

  • Szybki i łatwy w przygotowaniu - wystarczy zaledwie kilka minut, aby wyczarować pyszny i efektowny deser.
  • Pyszne połączenie smaków - kremowy mascarpone idealnie komponuje się ze słodkimi bananami, tworząc prawdziwą ucztę dla podniebienia.
  • Uniwersalny - ten deser sprawdzi się na każdą okazję, od poczęstunku dla rodziny po eleganckie przyjęcie.
  • Możliwość modyfikacji - możesz wzbogacić krem bananowy o swoje ulubione dodatki, np. czekoladę, orzechy czy owoce.

Przepis na szybki deser bananów i mascarpone

Składniki:

  • 2 banany
  • 100 g serka mascarpone

Przygotowanie:

  1. Banany obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Przełóż banany i mascarpone do blendera.
  3. Miksuj, aż powstanie gładki krem.
  4. Gotowy krem przełóż do miseczek i udekoruj według uznania, np. startą czekoladą, wiórkami kokosowymi, orzechami lub owocami.
  5. Podawaj schłodzony.

Dodatkowe wskazówki:

  • Do kremu możesz dodać inne składniki, np. kakao, masło orzechowe, miód, cynamon, ekstrakt waniliowy.
  • Krem bananowy możesz wykorzystać do napełniania tart, gofrów, naleśników, pączków czy ciast.
  • Gotowy krem możesz przechowywać w lodówce do 3 dni.

Ten prosty przepis z pewnością cię zachwyci! Krem bananowy z mascarpone to idealny sposób na szybki i pyszny deser, który z pewnością podbije serca Twoich bliskich.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem
W lasach jest go od groma. Po wysuszeniu sprawdzi się jako przyprawa
W lasach jest go od groma. Po wysuszeniu sprawdzi się jako przyprawa