Doda ma 40 lat i płaski brzuch. Przyznała, jak wygląda jej dieta i czego nie je 

Dorota Rabczewska, znana szerzej jako Doda, jest jedną z najpopularniejszych polskich artystek. Pomimo upływu lat wciąż zachwyca swoją nieskazitelną sylwetką. Jakie sekrety kryje jej dieta i co przyczyniło się do zachowania płaskiego brzucha? Sprawdź, czego Doda unika w swojej codziennej diecie.

Jak wygląda dieta Dody? (fot. Instagram @dodaqueen)Jak wygląda dieta Dody? (fot. Instagram @dodaqueen)
Źródło zdjęć: © Instagram
Marcin Michałowski

Doda, mimo upływu lat wciąż zachwyca swoją perfekcyjną sylwetką i płaskim brzuchem. Co stoi za jej wyglądem i co składa się na jej codzienny jadłospis? Jakie produkty eliminowała ze swojej diety, aby zachować formę? Oto sekrety diety artystki, które pomagają jej zachować młodość i smukłą sylwetkę.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Przepyszne szaszłyki z kurczakiem i cukinią

Doda o diecie i ćwiczeniach

Doda, jedna z najbardziej rozpoznawalnych twarzy polskiej sceny muzycznej, regularnie dzieli się swoimi tajemnicami dotyczącymi zdrowego stylu życia. Wokalistka przyznała, że jej smukła sylwetka to efekt wielu lat ciężkiej pracy i przemyślanego podejścia do diety oraz ćwiczeń.

– Telefon przypomniał mi zdjęcie sprzed 10 lat. Dla tych co nie wiedzą. Nie, nie zaczęłam ćwiczyć wczoraj – zwierza się artystka.

Doda od lat przestrzega zróżnicowanej diety, bazującej głównie na zdrowych produktach. Jak sama stwierdziła, wielokrotnie modyfikowała swój jadłospis w zależności od potrzeb organizmu. Jeszcze niedawno eliminowała czerwone mięso na rzecz ryb, obecnie jednak ponownie wprowadziła je do diety.

Kluczowe nawyki żywieniowe Dody

Piosenkarka często podkreśla, że zrozumienie własnych potrzeb jest kluczem do sukcesu. Doda unika produktów, które powodują wzdęcia i dyskomfort.

– Od dwóch miesięcy znowu zaczęłam jeść mięso w niewyobrażalnych ilościach dla mnie. Słucham się swojego organizmu – podkreśla.

Eliminacja laktozy, glutenu oraz strączków takich jak soczewica czy ciecierzyca okazała się tu kluczowa.

Doda zdecydowanie unika również fast foodów, słodyczy oraz napojów gazowanych. Zamiast nich sięga po ryby, zdrowe tłuszcze i świeże owoce. Piosenkarka dodaje: „Sylwetkę moim zdaniem w 70 proc. robi dobre jedzenie. Później oczywiście sport. Sen też jest bardzo istotny.”

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę