Edyta Górniak wykluczyła te produkty z diety. Teraz ma figurę jak marzenie

Edyta Górniak nie schodzi z afiszu. Nie tylko jest głos jest obiektem zachwytu, ale i nienaganna figura, którą lubi podkreślać niebanalnymi stylizacjami. W czym tkwi sekret tak młodzieńczego wyglądu artystki? Jaką dietę stosuje oraz które produkty wykluczyła z jadłospisu? 

ObrazekJaką dietę stosuje Edyta Górniak? - Pyszności; Fot. Instagram: edytagorniak (screenshot)

Ma 50 lat i ciało nastolatki. Edyta Górniak, od kiedy pojawiła się na wielkiej estradzie, zachwyca nie tylko głosem, ale też smukłą sylwetką i zdrową cerą. W 1994 roku, kiedy to zbierała laury za udział w Eurowizji, brytyjski komentator Tery Wogan określił ją mianem najpiękniejszej uczestniczki w konkursie. Gwiazda była wielokrotnie nagradzana za dorobek artystyczny oraz za styl. Jak ona to robi, że wciąż przykuwa wzrok nienagannym wyglądem?

Jaką dietę stosuje Edyta Górniak?

Witalność i młodzieńczy wygląd Edyta Górniak zawdzięcza zdrowym nawykom żywieniowym i aktywności fizycznej. Gwiazda przyznała w wielu wywiadach, że nawet w najbardziej napięty plan dnia stara się "upchnąć" minimum 30 minut treningu. Górniak zachęca do częstych spacerów czy wysmuklających ćwiczeń na basenie. Wokalistka od lat też uprawia taniec oraz jogę.

Z jadłospisu Górniak całkowicie zniknęły produkty pochodzenia zwierzęcego. Jej posiłki składają się głównie ze świeżych warzyw i owoców, orzechów, nasion, pestek i roślin strączkowych. Gwiazda przyznaje, że pije dużo wody niegazowanej oraz warzywno-owocowych soków. Artystka nie ukrywa też, że w trosce o wygląd zrezygnowała ze słodyczy. Odmawia sobie nawet ulubionej chałwy, którą często dostaje od fanów po koncertach.

Produkty, po które sięga artystka, są naturalne i nieprzetworzone. Dawniej Górniak eksperymentowała z dietami oczyszczającymi, polegającymi głównie na wykluczeniu z diety mięsa i ryb, a wdrożeniu większej ilości kasz, warzyw i owoców. Zdecydowała się jednak na skorzystanie z pomocy specjalisty, który wcześniej pomógł jej synowi - Allanowi, uporać się z nadprogramowymi kilogramami.

Artystka wskazuje też, że kluczowe w utrzymaniu zdrowego trybu życia są asertywność, konsekwencja oraz optymizm. Sama dużo medytuje i podkreśla, że tak jak o ciało, dba również o spokój ducha, pozytywne nastawienie oraz wewnętrzną harmonię. Piosenkarka stara się żyć w zgodzie z naturą oraz potrzebami własnego organizmu i stawia na naturalne metody. Edyta Górniak zachęca głównie do tego, by przede wszystkim polubić siebie.

Zobacz, jak zrobić finezyjną różę z cukinii na cieście francuskim:

Wybrane dla Ciebie
Przepis dostałam na festiwalu ziemniaka. Posypałam startym dodatkiem i wyszedł jeszcze lepszy
Przepis dostałam na festiwalu ziemniaka. Posypałam startym dodatkiem i wyszedł jeszcze lepszy
Strzelczyk robi flaczki z nietypowego mięsa. Nikt się nie krzywi, a zupa przyjemnie rozgrzewa
Strzelczyk robi flaczki z nietypowego mięsa. Nikt się nie krzywi, a zupa przyjemnie rozgrzewa
Najbardziej uniwersalne ziemniaki. Pod babciną zupę, do smażenia i drugiego dania
Najbardziej uniwersalne ziemniaki. Pod babciną zupę, do smażenia i drugiego dania
Wsyp 1 łyżeczkę do kawy. Pomoże wyregulować cukier, wzmocnić serce i schudnąć
Wsyp 1 łyżeczkę do kawy. Pomoże wyregulować cukier, wzmocnić serce i schudnąć
Spróbował zupy jarzynowej, bo liczył, że będzie dobra jak sałatka. Tego nagrania nie da się obejrzeć tylko raz
Spróbował zupy jarzynowej, bo liczył, że będzie dobra jak sałatka. Tego nagrania nie da się obejrzeć tylko raz
Moja babcia robiła takie co piątek. Wszystkie wnuki ustawiały się po nie w kolejce
Moja babcia robiła takie co piątek. Wszystkie wnuki ustawiały się po nie w kolejce
Słowiańskie dziady. Jak kulinarnie celebrować Wszystkich Świętych?
Słowiańskie dziady. Jak kulinarnie celebrować Wszystkich Świętych?
Czy dynia na Halloween jest jadalna? Odpowiedź cię zaskoczy
Czy dynia na Halloween jest jadalna? Odpowiedź cię zaskoczy
Za komuny jadł niemal każdy. Wspiera procesy opóźniające starzenie się
Za komuny jadł niemal każdy. Wspiera procesy opóźniające starzenie się
W PRL-u były przysmakiem. Dziś nikt by nie tknął, a to duża strata
W PRL-u były przysmakiem. Dziś nikt by nie tknął, a to duża strata
Nigdy nie jadłam bardziej soczystego kurczaka. Mięso dosłownie rozpływa się w ustach
Nigdy nie jadłam bardziej soczystego kurczaka. Mięso dosłownie rozpływa się w ustach
Nasze babcie piekły go zawsze w świąteczne dni. W tym roku przypomnę bliskim ten pyszny deser
Nasze babcie piekły go zawsze w świąteczne dni. W tym roku przypomnę bliskim ten pyszny deser