NewsyEwa Farna wykluczyła ze swojej diety te dwa produkty. Tryska energią

Ewa Farna wykluczyła ze swojej diety te dwa produkty. Tryska energią

Ewa Farna od lat robi wielką karierę w Czechach i w Polsce. Młoda mama dba o odpowiednie rytuały, aby zachować siłę i formę na koncertach. W swojej diecie unika dwóch produktów, dzięki czemu może cieszyć się dużą dawką energii.

Ewa Farna- Pyszności, źródło: Instagram
Ewa Farna- Pyszności, źródło: Instagram
Źródło zdjęć: © Instagram

30.08.2023 | aktual.: 30.08.2023 09:13

Występ na scenie i zagranie dobrego koncertu to niezwykły wysiłek dla organizmu. Nic więc dziwnego, że gwiazdy polskiej i światowej sceny dbają o swoje zdrowie i odpowiednią kondycję, która umożliwi danie odpowiedniego show swoim fanom. Ewa Farna karierę robi w dwóch krajach, chociaż aktualnie skupia się na czeskiej publiczności. Nie odmawia jednak występów na polskich festiwalach i galach, gdzie zachwyca widzów swoim głosem. Aby odpowiednio zadbać o swoje zdrowie, gwiazda dba o odpowiednie odżywianie.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ewa Farna w roli mamy

Ewa Farna od kilku lat z powodzeniem łączy karierę muzyczną z rolą mamy. W 2019 roku urodził się jej syn Artur, a trzy lata później na świecie pojawiła się córeczka Ella. Narodziny dzieci wpłynęły na codzienną rutynę gwiazdy, pomagając ją uporządkować i położyć większy nacisk na kondycję i zdrowie.

Dzieci dały mi dużo, bo jest to rytuał, że o którejkolwiek kładziemy się spać, to one wstają rano i trzeba wstać, i to jest fajne, że ta rodzina daje jakiś rytm. Natomiast mam takie swoje małe rytuały, np. przygotowuję się do swoich koncertów na jesień, jeden mam w Czechach, a drugi w Polsce. Wiem, że chciałabym na nich tańczyć, więc chodzę na lekcję tańca, żebym dała radę nauczyć się choreografii. Albo codziennie rano staram się wypić szklankę ciepłej wody z cytryną. To są takie malutkie rytuały, których się trzymam i to jest fajne.

mówi Ewa Farna w wywiadzie dla Jastrząb Post

Zrezygnowała z dwóch produktów

Aby zadbać o zdrowie, Ewa Farna wyeliminowała ze swojej diety dwa produkty.

Unikam cukru. Alkoholu też nie piję często. Lubię dobre wino, ale bardzo rzadko piję. Miałam taki okres, że albo byłam w ciąży, albo karmiłam piersią i nie piłam wcale. Jakoś mi tego nie brakowało. (...) Więc to prawda, że w sumie alkohol i cukier staram się eliminować.

wyznaje w rozmowie z "Dzień Dobry TVN"

O szkodliwości alkoholu doskonale słychać od wielu lat. Coraz częściej mówi się również o tym, aby kontrolować ilość cukru w codziennej diecie. Zbyt duża ilość może prowadzić do szeregu problemów zdrowotnych, w tym problemów z wagą, zmniejszonej wrażliwości na insulinę, insulinooporności i ryzyka rozwoju cukrzycy typu 2. Rezygnacja z alkoholu i kontrola ilości spożywanego cukru z pewnością korzystnie wpływa na zdrowie i ogólne samopoczucie.

Wybrane dla Ciebie