Szybki przepis na gnocchi z kiełbasą. Zaskakujące doznania smakowe gwarantowane
Proste gnocchi z kiełbasą to przepis na sycący obiad. Połączenie kuchni polskiej i włoskiej w domowym wydaniu pokochasz od razu.
08.07.2023 | aktual.: 20.03.2024 11:11
Makarony, kluski i kluseczki po prostu uwielbiam i przygotowuję przynajmniej raz w tygodniu. Chociaż gnocchi kojarzą się nam przede wszystkim z kuchnią włoską, to świetnie sprawdzą się również z innymi dodatkami. Ja postawiłam na klasyk, czyli sos pomidorowy z polskim akcentem w postaci pokrojonej kiełbasy głogowskiej. Kilka prostych składników wystarczyło, aby stworzyć pyszne, zapiekane kluseczki. Są bardzo sycące i pyszne, a ich przygotowanie zajmuje kilka chwil. Idealny przepis na zabiegane dni, dzięki któremu mogę wyczarować pyszny obiad dla całej rodziny.
Cały przepis krok po kroku znajdziesz na wideo:
Gnocchi z kiełbasą w sosie pomidorowym
Składniki:
- 200 g kiełbasy głogowskiej,
- 1 duża cebula,
- 650 g pomidorów krojonych z puszki,
- 1 łyżka suszonego oregano,
- 1 łyżka przecieru pomidorowego,
- 3 ząbki czosnku,
- 120 g tartej mozzarelli,
- 400 g gnocchi.
Sposób przygotowania: