Gnocchi z pesto rosso i białą kiełbasą

Genialne gnocchi z pesto rosso połączyliśmy z białą kiełbasą oraz wytrawnym winem. Na koniec uzyskaliśmy genialną kombinację smakową, której nie sposób odmówić. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Dziś pod raz kolejny zabieramy Cię w kulinarną podróż do Włoch. Razem, w prosty i szybki sposób, przygotujemy fenomenalną ucztę dla podniebienia i to zaledwie z kilku składników. Trudno Ci w to uwierzyć? Już za moment sama się o tym przekonasz! Gwarantujemy, że jeszcze dziś pójdziesz na zakupy spożywcze i od razu zabierzesz się do gotowania. I jeszcze jedna, bardzo ważna informacja na koniec. Pyszne gnocchi z pesto rosso i białą kiełbasą to sprawdzony pomysł zarówno na obiad w środku tygodnia, jak i niedzielny posiłek z teściami.

Do przygotowania dzisiejszego przepisu wykorzystaliśmy makaron gnocchi oraz pesto rosso marki Barilla.

Składniki

  1. 400 g makaronu gnocchi marki BARILLA
  2. 150 g białej kiełbasy (parzonej)
  3. 1/2 cebuli
  4. 100 ml białego wina wytrawnego
  5. 200 ml śmietanki 12%
  6. 200 g pesto rosso marki BARILLA
  7. 1 łyżka soli

Przygotowanie makaronu

Bazą naszego dzisiejszego przepisu jest makaron, dlatego pracę nad przepisem rozpoczynamy od ugotowania gnocchi.

Do wrzącej wody wsyp łyżkę soli. Następnie dodaj makaron i gotuj go przez 11 minut. Od czasu do czasu przemieszaj zawartość garnka przy pomocy drewnianej łyżki.

gnocchi z pesto rosso z białą kiełbasą

Po 11 minutach odcedź makaron ugotowany w sposób al dente. Następnie odstaw go na bok i przejdź do kolejnego etapu pracy nad przepisem.

Mieszanka z patelni

Teraz przygotuj na patelni mieszankę z białą kiełbasą.

Zacznij od pokrojenia na mniejsze kawałki wędliny, cebuli oraz świeżych liści bazylii. Następnie ustaw na palniku patelnię, po czym przenieś do niej białą kiełbasę, cebulę i bazylię. Po chwili dodaj do patelni również białe wino wytrawne. Dokładnie wymieszaj i smaż przez kilka minut.

gnocchi z pesto rosso z białą kiełbasą

To jednak nie koniec pracy nad naszym miksem z patelni. Teraz dodaj do składników małymi partiami śmietankę. Kiedy powstała mieszanka zacznie wrzeć, dodaj ostatni składnik, a mianowicie pesto rosso.

gnocchi z pesto rosso z białą kiełbasą

Ponownie przemieszaj zawartość patelni przy pomocy kuchennej łyżki, aby składniki dobrze się połączyły. Danie jest już prawie gotowe, dlatego od razu przechodzimy do kolejnego etapu przepisu.

Połączenie składników i podanie

Do mieszanki z patelni dodaj wcześniej ugotowany makaron. Całość dokładnie wymieszaj i to wszystko!

gnocchi z pesto rosso z białą kiełbasą

Jak sama widzisz, przygotowanie pysznego i ciekawego obiadu wcale nie musi być trudne. Wystarczy dobry przepis i sprawdzone składniki, aby w mgnieniu oka przygotować pyszny obiad dla swoich bliskich. Oczywiście nasze dzisiejsze danie smakuje najlepiej na ciepło, dlatego serwuj je zaraz po przygotowaniu.

gnocchi z pesto rosso z białą kiełbasą

Każdy talerz z włoskim obiadem możesz udekorować dodatkowo świeżą bazylią. Więcej pomysłów na pyszne dania z makaronem oraz pysznym pesto znajdziesz na naszej stronie www. Na pewno znajdziesz tam wiele ciekawych perełek, które na stałe zadomowią się w Twoim menu.

Wybrane dla Ciebie
Nawet dzieciaki zjadają ze smakiem. Liście masuję przez 3 minuty
Nawet dzieciaki zjadają ze smakiem. Liście masuję przez 3 minuty
Posyp ulubioną sałatkę. Te drobiny zbawiennie działają na trzustkę i wątrobę
Posyp ulubioną sałatkę. Te drobiny zbawiennie działają na trzustkę i wątrobę
W PRL-u babcia gotowała częściej niż rosół czy ogórkową. Wspiera stawy i wygładza skórę
W PRL-u babcia gotowała częściej niż rosół czy ogórkową. Wspiera stawy i wygładza skórę
Za komuny była najsławniejszą zupą. Wspiera jelita i zapobiega uczuciu ciężkości
Za komuny była najsławniejszą zupą. Wspiera jelita i zapobiega uczuciu ciężkości
W naczyniu układam ziemniaki i kilka dodatków. Pyszny obiad w kilka chwil
W naczyniu układam ziemniaki i kilka dodatków. Pyszny obiad w kilka chwil
Ścieram na tarce i dodaję do kapusty. Nawet colesław wypada przy niej blado
Ścieram na tarce i dodaję do kapusty. Nawet colesław wypada przy niej blado
Placki ziemniaczane, które są zawsze chrupiące. Ania Starmach zwraca uwagę na częsty błąd
Placki ziemniaczane, które są zawsze chrupiące. Ania Starmach zwraca uwagę na częsty błąd
Popularnych donutów nie smażę na głębokim tłuszczu. Trudno o coś lepszego do popołudniowej kawy
Popularnych donutów nie smażę na głębokim tłuszczu. Trudno o coś lepszego do popołudniowej kawy
Duszę razem z buraczkami. Lepsza niż kapusta zasmażana
Duszę razem z buraczkami. Lepsza niż kapusta zasmażana
Na obiad robię aromatyczną zupę. Przyjemnie rozgrzewa i podkręca metabolizm
Na obiad robię aromatyczną zupę. Przyjemnie rozgrzewa i podkręca metabolizm
Pozwalała uniknąć głodu. Dziś mało kto nawet zna jej nazwę
Pozwalała uniknąć głodu. Dziś mało kto nawet zna jej nazwę
Szybkie rogaliki na kruchym cieście. W środku owoce, które zastępują cukier
Szybkie rogaliki na kruchym cieście. W środku owoce, które zastępują cukier