Gnocchi z pesto rosso i białą kiełbasą

Genialne gnocchi z pesto rosso połączyliśmy z białą kiełbasą oraz wytrawnym winem. Na koniec uzyskaliśmy genialną kombinację smakową, której nie sposób odmówić. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Dziś pod raz kolejny zabieramy Cię w kulinarną podróż do Włoch. Razem, w prosty i szybki sposób, przygotujemy fenomenalną ucztę dla podniebienia i to zaledwie z kilku składników. Trudno Ci w to uwierzyć? Już za moment sama się o tym przekonasz! Gwarantujemy, że jeszcze dziś pójdziesz na zakupy spożywcze i od razu zabierzesz się do gotowania. I jeszcze jedna, bardzo ważna informacja na koniec. Pyszne gnocchi z pesto rosso i białą kiełbasą to sprawdzony pomysł zarówno na obiad w środku tygodnia, jak i niedzielny posiłek z teściami.

Do przygotowania dzisiejszego przepisu wykorzystaliśmy makaron gnocchi oraz pesto rosso marki Barilla.

Składniki

  1. 400 g makaronu gnocchi marki BARILLA
  2. 150 g białej kiełbasy (parzonej)
  3. 1/2 cebuli
  4. 100 ml białego wina wytrawnego
  5. 200 ml śmietanki 12%
  6. 200 g pesto rosso marki BARILLA
  7. 1 łyżka soli

Przygotowanie makaronu

Bazą naszego dzisiejszego przepisu jest makaron, dlatego pracę nad przepisem rozpoczynamy od ugotowania gnocchi.

Do wrzącej wody wsyp łyżkę soli. Następnie dodaj makaron i gotuj go przez 11 minut. Od czasu do czasu przemieszaj zawartość garnka przy pomocy drewnianej łyżki.

gnocchi z pesto rosso z białą kiełbasą

Po 11 minutach odcedź makaron ugotowany w sposób al dente. Następnie odstaw go na bok i przejdź do kolejnego etapu pracy nad przepisem.

Mieszanka z patelni

Teraz przygotuj na patelni mieszankę z białą kiełbasą.

Zacznij od pokrojenia na mniejsze kawałki wędliny, cebuli oraz świeżych liści bazylii. Następnie ustaw na palniku patelnię, po czym przenieś do niej białą kiełbasę, cebulę i bazylię. Po chwili dodaj do patelni również białe wino wytrawne. Dokładnie wymieszaj i smaż przez kilka minut.

gnocchi z pesto rosso z białą kiełbasą

To jednak nie koniec pracy nad naszym miksem z patelni. Teraz dodaj do składników małymi partiami śmietankę. Kiedy powstała mieszanka zacznie wrzeć, dodaj ostatni składnik, a mianowicie pesto rosso.

gnocchi z pesto rosso z białą kiełbasą

Ponownie przemieszaj zawartość patelni przy pomocy kuchennej łyżki, aby składniki dobrze się połączyły. Danie jest już prawie gotowe, dlatego od razu przechodzimy do kolejnego etapu przepisu.

Połączenie składników i podanie

Do mieszanki z patelni dodaj wcześniej ugotowany makaron. Całość dokładnie wymieszaj i to wszystko!

gnocchi z pesto rosso z białą kiełbasą

Jak sama widzisz, przygotowanie pysznego i ciekawego obiadu wcale nie musi być trudne. Wystarczy dobry przepis i sprawdzone składniki, aby w mgnieniu oka przygotować pyszny obiad dla swoich bliskich. Oczywiście nasze dzisiejsze danie smakuje najlepiej na ciepło, dlatego serwuj je zaraz po przygotowaniu.

gnocchi z pesto rosso z białą kiełbasą

Każdy talerz z włoskim obiadem możesz udekorować dodatkowo świeżą bazylią. Więcej pomysłów na pyszne dania z makaronem oraz pysznym pesto znajdziesz na naszej stronie www. Na pewno znajdziesz tam wiele ciekawych perełek, które na stałe zadomowią się w Twoim menu.

Wybrane dla Ciebie
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
Nie śmietana i nie boczek. Włosi robią carbonarę z innych produktów
Nie śmietana i nie boczek. Włosi robią carbonarę z innych produktów
Bostońskie ciasto z kremem. Jest łatwe, a robi ogromne wrażenie
Bostońskie ciasto z kremem. Jest łatwe, a robi ogromne wrażenie
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥