Ile kosztuje kotlet schabowy u Lewego? Cena wywoła u ciebie szok
Kotlet schabowy - bez niego nie wyobrażamy sobie niedzielnych obiadów. To klasyk polskiej kuchni, który gości niemalże w każdym domu. Często też zamawiamy go w restauracjach. Takie danie możemy zamówić na przykład u Roberta Lewandowskiego. Jak myślicie, ile ono kosztuje?
09.08.2023 08:20
Zapraszamy na #TopWP, czyli najlepsze artykuły ostatnich miesięcy. Tym razem przyjrzymy się słynnemu schabowemu, które serwowane jest w restauracji "Nine's". Jej właścicielem jest Robert Lewandowski. Nie uwierzycie, ile trzeba zapłacić za schabowego w tymże lokalu.
Restauracja Roberta Lewandowskiego cieszy się ogromną popularnością
Ostatnio możemy zauważyć pewną tendencję - celebryci i influencerzy zakładają kulinarne biznesy. Ze względu na to, że są sławni, ich lokale cieszą się ogromną popularnością i przyciągają rzesze klientów. Podobnie jest w przypadku restauracji Nine's, której właścicielem jest Robert Lewandowski. Oblegają ją fani dobrej kuchni i to nie tylko podczas meczów reprezentacji i Ligii Mistrzów.
W lokalu znajdziemy dania z różnych miejsc na świecie, na przykład śródziemnomorskie krewetki lub pochodzące z dalekiego wschodu Crispy Thai. Jednak naszą uwagę przykuła potrawa rodem z kuchni polskiej, czyli nasz lokalny schabowy. Od razu możemy zauważyć, że jest ogromny. Nic dziwnego, skoro waży aż 750 gramów. Nie należy też do najtańszych, ale w porównaniu do wielu innych restauracji wypada bardzo dobrze. Szczególnie że składniki są świeże i mają bardzo dobrą jakość.
Kotlet schabowy u "Lewego" - ile kosztuje?
Jeśli odwiedziliście lokal, który prowadzą celebryci, zauważyliście, że ceny są często bardzo wysokie. Wydaje się nam, że zostają zawyżone. Jak jest w przypadku Roberta Lewandowskiego? Czy praktyka jest podobna? Nic bardziej mylnego. Jeśli przestudiujecie menu Nine's, doznacie niemałego szoku. Kotlet schabowy (750 g) w panko z frytkami z batatów i azjatyckimi surówkami kosztuje... 53 złote.
W ofercie jest jeszcze kilka dań z kuchni polskiej:
- pierogi (z fetą, farszem ukraińskim, mięsem) - 39 zł,
- tatar wołowy (specjalność restauracji) - 47 zł,
- rosół z makaronem - 24 zł,
- sałatka cezar -36 zł,
- krem paprykowo-pomidorowy - 26 zł.
Możecie też zamówić autorskiego precla, który kosztuje 21 złotych. Za produkt bezglutenowy trzeba dopłacić 3 zł.