Ile kosztuje kotlet schabowy u Lewego? Cena wywoła u ciebie szok

Kotlet schabowy - bez niego nie wyobrażamy sobie niedzielnych obiadów. To klasyk polskiej kuchni, który gości niemalże w każdym domu. Często też zamawiamy go w restauracjach. Takie danie możemy zamówić na przykład u Roberta Lewandowskiego. Jak myślicie, ile ono kosztuje?

Schabowy u LewandowskiegoSchabowy u Lewandowskiego
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Instagram.com | Robert Lewandowski
Paulina Hermann

Zapraszamy na #TopWP, czyli najlepsze artykuły ostatnich miesięcy. Tym razem przyjrzymy się słynnemu schabowemu, które serwowane jest w restauracji "Nine's". Jej właścicielem jest Robert Lewandowski. Nie uwierzycie, ile trzeba zapłacić za schabowego w tymże lokalu.

Restauracja Roberta Lewandowskiego cieszy się ogromną popularnością

Ostatnio możemy zauważyć pewną tendencję - celebryci i influencerzy zakładają kulinarne biznesy. Ze względu na to, że są sławni, ich lokale cieszą się ogromną popularnością i przyciągają rzesze klientów. Podobnie jest w przypadku restauracji Nine's, której właścicielem jest Robert Lewandowski. Oblegają ją fani dobrej kuchni i to nie tylko podczas meczów reprezentacji i Ligii Mistrzów.

W lokalu znajdziemy dania z różnych miejsc na świecie, na przykład śródziemnomorskie krewetki lub pochodzące z dalekiego wschodu Crispy Thai. Jednak naszą uwagę przykuła potrawa rodem z kuchni polskiej, czyli nasz lokalny schabowy. Od razu możemy zauważyć, że jest ogromny. Nic dziwnego, skoro waży aż 750 gramów. Nie należy też do najtańszych, ale w porównaniu do wielu innych restauracji wypada bardzo dobrze. Szczególnie że składniki są świeże i mają bardzo dobrą jakość.

Schabowy u Lewego
Schabowy u Lewego © Licencjodawca

Kotlet schabowy u "Lewego" - ile kosztuje?

Jeśli odwiedziliście lokal, który prowadzą celebryci, zauważyliście, że ceny są często bardzo wysokie. Wydaje się nam, że zostają zawyżone. Jak jest w przypadku Roberta Lewandowskiego? Czy praktyka jest podobna? Nic bardziej mylnego. Jeśli przestudiujecie menu Nine's, doznacie niemałego szoku. Kotlet schabowy (750 g) w panko z frytkami z batatów i azjatyckimi surówkami kosztuje... 53 złote.

W ofercie jest jeszcze kilka dań z kuchni polskiej:

  • pierogi (z fetą, farszem ukraińskim, mięsem) - 39 zł,
  • tatar wołowy (specjalność restauracji) - 47 zł,
  • rosół z makaronem - 24 zł,
  • sałatka cezar -36 zł,
  • krem paprykowo-pomidorowy - 26 zł.

Możecie też zamówić autorskiego precla, który kosztuje 21 złotych. Za produkt bezglutenowy trzeba dopłacić 3 zł.



Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"