Iwona Pavlović schudła 18 kg i zmieniła rozmiar z 42 na 36. Wszystko zawdzięcza diecie

Ivona Pavlovoć, utytułowana tancerka i jurorka konkursów tanecznych, od lat zachwyca energią i wyglądem. Kobieta przeszła niemałą metamorfozę, w wyniku której zmieniła rozmiar ubrań z 42 na 36. Jak tego dokonała? Jaki jest sekret urody Iwony Pavlović?

ObrazekIwona Pavlović schudła 18 kilogramów, fot. Instagram

Ivona Pavlovoć, zawodowa tancerka i jurorka programu "Taniec z gwiazdami" podzieliła się tajnikami, dotyczącymi jej metamorfozy. Przypomnijmy, że kobieta schudła kilka lat temu 18 kilogramów, tym samym zmieniając rozmiar z 42 na 36. Pavlovoć od najmłodszych lat związana jest z tańcem, jednak karierę tancerki zakończyła w 1997 r. Nadal jest pochłonięta tym sportem - została międzynarodowym sędzią konkursów tańca towarzyskiego oraz założyła własną szkołę tańca.

Jak schudła Iwona Pavlović?

Po kilku latach od zakończenia kariery, Pavlović uznała, że potrzebuje rozpocząć współpracę z dietetykiem. Ten stworzył dla niej jadłospis, dzięki któremu tancerka zmieniła sposób odżywiania. Ponadto, stała się jeszcze bardziej aktywna fizycznie, niż była wcześniej.

W wielu wywiadach powtarza, że nie uznaje głodówek oraz rygorystycznych diet. Podkreśla też, że je regularnie, o stałych porach oraz ćwiczy przynajmniej trzy razy w tygodniu po 1,5 godziny.

- Są trzy czynniki, które pomagają zachować dobrą formę na długie lata. Pierwszy to ruch. On wywołuje w nas uśmiech, podnosi adrenalinę i hartuje. Ja, poza tańcem, kocham kijki. Ale nie spaceruję z nimi rekreacyjnie, tylko maszeruję bardzo szybkim, zdecydowanym krokiem - powiedziała Iwona Pavlović w rozmowie z "Poradnikiem Zdrowie". - Co jeszcze mnie nakręca? Tenis! Wiadomo, że dla zapalonych graczy wyjście na kort raz w tygodniu to stanowczo za mało, ale mnie wystarcza. Bo ja mam taniec. I nim żyję... - dodała.

Jak wygląda dieta Iwony Pavlović?

Tancerka przyznaje, że chciała zmienić nawyki żywieniowe - zależało jej na tym, by zdrowo się odżywiać. Teraz wie, co jej służy, a jakich produktów powinna unikać, chociaż zdradza też, że miewa chwile słabości. Wtedy pozwala sobie na coś niezdrowego. W specjalnie stworzonym dla Pavlović menu zostały uwzględnione jej ulubione: owoce, owsianki, ryby i warzywa. Tancerka najbardziej lubi sałatki z burakami i papryką, a także grillowaną pierś z kurczaka.

- Na śniadanie wybieram jajecznicę albo płatki. Później sięgam po jakiś owoc. Na obiad zjadam kurczaka i zieleninę, a na kolację twarożek z warzywami albo jakąś sałatkę. Staram się jeść bardzo regularnie. Do tego stopnia, że w telefonie ustawiłam budzik, żeby dzwonił co trzy godziny i przypominał mi, że mam coś zjeść. Zawsze mam w torebce zdrową przekąskę: jabłko, gruszkę, jakieś pestki czy ziarna - mówiła Iwona Pavlović w rozmowie z "Poradnikiem Zdrowie".

Zobacz także przepis na pyszną sałatkę ziemniaczaną:

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy