Beata Kozidrak całkowicie unika jednej rzeczy w diecie. To dlatego wygląda i czuje się jak bogini

Dieta Beaty Kozidrak to kolejny, elektryzujący internetową publiczność temat. Nie tylko potężny głos, ale i długie, szczupłe nogi to jej znak rozpoznawczy. Piosenkarka wspomina w wywiadach, że kiedyś niespecjalnie dbała o dietę, a za najlepszy sposób na utrzymanie formy uznawała występy na estradzie. Kiedy jej stan zdrowia uległ pogorszeniu, artystka postanowiła zmienić styl odżywiania.

ObrazekFacebook, YouTube

Nie tylko chęć zmiany wyglądu, ale też stan zdrowia są pobudkami, które stoją za tym, że zmieniamy nawyki żywieniowe. Michał Piela zdecydował się przejść na dietę, kiedy okazało się, że choruje na cukrzycę typu 2. Sylwia Bomba, cierpiąca na insulinooporność, po dostosowaniu diety do wymagań organizmu schudła 30 kilogramów. Kinga Rusin zaś choruje na Hashimoto, chorobę, która negatywnie wpływa na metabolizm. Dziennikarka, dzięki zmianie nawyków żywieniowych, zgubiła 20 kilogramów.

Jak dba o figurę Beata Kozidrak?

Potężny głos to niejedyny atut znanej w całej Polsce artystki. Ponad sześćdziesięcioletnia gwiazda estrady zachwyca wspaniałą formą i figurą. Długie, szczupłe nogi to niemalże jej znak rozpoznawczy. W wielu wywiadach Beata Kozidrak wskazywała na to, że dla niej najlepszą formą dbania o sylwetkę są występy na scenie i lekka aktywność fizyczna: rower czy pływanie.

Wiele uległo zmianie, kiedy okazało się, że gwiazda ma problemy ze zdrowiem. Jak donosił serwis kobieta.onet.pl, artystka miała w przeszłości problemy z nadciśnieniem. To z tego powodu dietetyczka skomponowała jej specjalny jadłospis. Według portalu dzienna norma kaloryczna diety Beaty Kozidrak nie przekracza 1500 kalorii.

Dieta Beaty Kozidrak. Gwiazda wyeliminowała jedną grupę produktów

Co zatem je Beata Kozidrak - dieta 1500 kalorii nie ogranicza artystki. Przyznaje, że najważniejsze są dla niej śniadania, wtedy serwuje sobie najbardziej obfite posiłki, przyrządzone w duchu eko. Nie ukrywa jednak, że zdarza się jej ulec słabościom i sięgnąć po majonez czy śledzie. Co więcej, Beata Kozidrak od lat nie je słodyczy. Niejednokrotnie wspominała, że podjęcie tej decyzji przyszło jej z łatwością. Artystka bowiem za nimi nie przepada.

- Na szczęście nie jestem łakomczuchem, nie jem zbyt wielu słodyczy, więc daję radę. Moje dania są eko, dostosowane do mnie. Ale jem wszystko, mój organizm sam mi mówi, na co ma ochotę - mówiła w rozmowie z Plotkiem.

Beata Kozidrak działalność muzyczną zaczynała w latach 70. od amatorskich występów z bratem Jarosławem Kozidrakiem. W 1978 roku założyli zespół Bajm, z którym wydała 10 albumów studyjnych oraz wypromowała przeboje, takie jak: "Piechotą do lata" czy "Józek, nie daruję ci tej nocy". Kozidrak uznawana jest za jedną z najpopularniejszych i najbardziej znanych polskich wokalistek.

Zobacz także przepis na sałatkę ziemniaczaną:

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy