Kasia Cichopek nie zawsze miała idealną sylwetkę. Osiągnęła ją dzięki prostym zasadom
Kasia Cichopek to kolejna z polskich gwiazd, których przemianę mogliśmy podziwiać. Mimo że nigdy nie należała do osób, borykających się z nadmiernymi kilogramami, jej sylwetka diametralnie zmieniła się na przestrzeni kilkunastu lat. Aktorka wiele razy podkreślała, że jest aktywna fizycznie. Jednak sekret jej świetnej formy tkwi również w sposobie odżywiania. Jaką dietę stosuje Kasia Cichopek?
03.05.2023 19:05
Katarzyna Ciochopek może poszczycić się smukłą, wysportowaną sylwetką i promiennym wyglądem. I choć nigdy nie miała problemów z nadmiarem kilogramów, na przestrzeni lat jej figura zmieniała się wiele razy. Ogólnopolską rozpoznawalność przyniosła jej rola Kingi Zduńskiej w serialu TVP2 "M jak miłość", w którym gra od 2000 roku. Pięć lat później jej kariera nabrała rozpędu - to za sprawą występu w popularnym show "Taniec z gwiazdami", gdzie u boku Marcina Hakiela wywalczyła Kryształową Kulę.
Jak schudła Kasia Cichopek? Aktorka stosuje znaną dietę
Dzięki treningom do "Tańca z gwiazdami" jej sylwetka wyraźnie zmieniła się - nabrała bardziej posągowego kształtu. Trzy lata po programie Kasia Cichopek zaszła w ciążę, po której szybko wróciła do formy. W 2013 roku aktorka ponownie została mamą i tym razem też w dość krótkim czasie odzyskała dawną figurę. Wówczas stosowała dietę, z której wykluczyła chleb, ziemniaki i makaron, jadła małe porcje posiłków w odstępach ok. trzech godzin oraz często wybierała warzywa, chude mięso i ryby. Oprócz diety aktorka postawiła na aktywność fizyczną.
Cichopek, jak wiele razy wspominała, do dzisiaj regularnie trenuje. Jednak jej sposób odżywania uległ zmianie. O tym, jak wygląda jej plan żywieniowy, opowiedziała w rozmowie z "Faktem". Dieta, którą obecnie stosuje aktorka, to - jak komentuje - nie jest metoda na odchudzanie, a sposób na wdrożenie zdrowych nawyków żywieniowych, który pozwala jej utrzymać nienaganna sylwetkę i zdrowy wygląd.
Zobacz także
Dieta śródziemnomorska. Na czym polega?
Dieta śródziemnomorska, znana również jako dieta kreteńska, to sposób odżywiania, który opiera się na tradycyjnych potrawach i zwyczajach kulinarnych krajów basenu Morza Śródziemnego. Dieta ta jest uważana za jedną z najzdrowszych na świecie. Jej podstawą są owoce, warzywa, orzechy, nasiona, pełnoziarniste produkty zbożowe, ryby i owoce morza, a także oliwa z oliwek jako główne źródło tłuszczu. W diecie tej ogranicza się spożycie mięsa, cukru i przetworzonej żywności.
Badania wykazały, że dieta śródziemnomorska może przyczynić się do zmniejszenia ryzyka chorób serca, cukrzycy, otyłości, chorób neurologicznych i raka. Ponadto, dieta ta może poprawić zdrowie psychiczne i zmniejszyć ryzyko depresji.
Wypróbuj również nasz przepis na chrupiące szparagi w szynce parmeńskiej. Efektowna i szybka przekąska na grilla: