Marzena Pęcak

Jak smakują kozie sery prosto z Kaszub? Jędrek NieNaŻarty ocenia regionalne przysmaki

Jesteś miłośnikiem serów? Dowiedz się, jak smakują i czym charakteryzują się kozie sery zagrodowe z Kaszub. W ciekawą i przede wszystkim pyszną podróż kulinarną zabierze cię prowadzący program "Jędrek NieNaŻarty". Oprócz testu serów nie zabraknie krótkiej instrukcji dojenia kóz i kosztowania samego mleka. O tajnikach powstawania regionalnych rarytasów Jędrkowi opowiedział znany i ceniony serowar Tomasz Strubiński. Więcej w Telewizji WP.

Więcej wideo
Papryka po chorwacku wzbogaci smak wielu dań. Tak łatwo ją przygotowaćPapryka po chorwacku wzbogaci smak wielu dań. Tak łatwo ją przygotować
Gulasz z żołądków z buraczkami i ziemniakami. Smakuje jak u babciGulasz z żołądków z buraczkami i ziemniakami. Smakuje jak u babci
Puszyste pancakes z jabłkiem. Szybki przepis na słodkości bez krojenia w kostkę i ścieraniaPuszyste pancakes z jabłkiem. Szybki przepis na słodkości bez krojenia w kostkę i ścierania
Owocowe kieszonki na 3 sposoby. Wyglądają jak naleśniki, smakują jak ciastkaOwocowe kieszonki na 3 sposoby. Wyglądają jak naleśniki, smakują jak ciastka
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów. Podaj z dodatkiem z dzieciństwaZupa pomidorowa ze świeżych pomidorów. Podaj z dodatkiem z dzieciństwa
Bigos, flaki czy dziczyzna? Juror "MasterChefa" o najbardziej niedocenionych daniach polskiej kuchniBigos, flaki czy dziczyzna? Juror "MasterChefa" o najbardziej niedocenionych daniach polskiej kuchni
Szarlotkowe naleśniki, czyli obiad i deser w jednym przepisieSzarlotkowe naleśniki, czyli obiad i deser w jednym przepisie

Wybrane dla Ciebie

Zamiast zamawiać kebaba, zrób sałatkę. Tańsza, smaczniejsza i zdrowsza
Zamiast zamawiać kebaba, zrób sałatkę. Tańsza, smaczniejsza i zdrowsza
Tybetańskie pierogi nie mają sobie równych. Nawet ruskie wypadną blado
Tybetańskie pierogi nie mają sobie równych. Nawet ruskie wypadną blado
Pierwszy raz spróbowałem w Albanii. Znalazłem przepis i smażę co weekend zamiast racuchów
Pierwszy raz spróbowałem w Albanii. Znalazłem przepis i smażę co weekend zamiast racuchów
Mama robiła takie ciągutki, gdy byłem dzieckiem. Nie było lepszych słodyczy
Mama robiła takie ciągutki, gdy byłem dzieckiem. Nie było lepszych słodyczy
Do kaszy dorzucam sezonowe warzywo. Wychodzi pyszny, jesienny obiad
Do kaszy dorzucam sezonowe warzywo. Wychodzi pyszny, jesienny obiad
Podpatrzyłam u włoskiej gospodyni. To połączenie bije gotowe mieszanki do mięs
Podpatrzyłam u włoskiej gospodyni. To połączenie bije gotowe mieszanki do mięs
Zamiast kupować i piec, wrzucam do garnka. Jest miękki, wilgotny i rozpływa się w ustach
Zamiast kupować i piec, wrzucam do garnka. Jest miękki, wilgotny i rozpływa się w ustach
Nawet doświadczeni grzybiarze nie mają pewności. Czy maślaki trzeba obierać?
Nawet doświadczeni grzybiarze nie mają pewności. Czy maślaki trzeba obierać?
Zapomnij o racuchach. Dyniowe placuszki podbijają serca i brzuchy
Zapomnij o racuchach. Dyniowe placuszki podbijają serca i brzuchy
Babcia zawsze dodaje do ciasteczek. Nie zmieniają smaku, a są sto razy bardziej kruche
Babcia zawsze dodaje do ciasteczek. Nie zmieniają smaku, a są sto razy bardziej kruche
Nie musisz sypać dużo mąki do placków z cukinii. Kluczowy jest prosty trik
Nie musisz sypać dużo mąki do placków z cukinii. Kluczowy jest prosty trik
Tę słodką roladę robię w sprytny sposób. Trudno uwierzyć, że taki deser nie wymaga pieczenia
Tę słodką roladę robię w sprytny sposób. Trudno uwierzyć, że taki deser nie wymaga pieczenia