Totalny hit na grilla. Wystarczy, że zrobisz takie nacięcie w kiełbasie i zawiniesz w boczek

Lato to sezon na grilla i spotkania ze znajomymi lub rodziną  przy dobrym jedzonku. Na ruszcie wyląduje mnóstwo produktów, na przykład karkówka, boczek, cukinia lub kaszanka. Pojawi się też kiełbasa, bez której żaden grill nie może się odbyć. Dzięki przepisowi z TiToka całkowicie ją odmienisz.

ObrazekKiełbasa z grilla (TikTok)
Paulina Hermann

Ta kiełbasa to totalny hit. Jest bardzo prosta w wykonaniu, a dzięki dodatkowym składnikom zyska wyrazisty smak. Jeśli nigdy czegoś takiego nie próbowaliście, to najwyższy czas to zmienić! Podając takie danie, na pewno zrobicie furorę.

Ta kiełbasa będzie hitem grilla. Musicie pamiętać o kilku ważnych rzeczach

Na profilu the_foodini opublikowano ciekawy filmik. Autor pokazuje, w jaki sposób przygotować obłędną kiełbasę, w której wszyscy się zakochają. Przepis jest banalny i bardzo szybko uporacie się z przygotowaniami. Na samym początku zaopatrzcie się w potrzebne składniki, czyli:

      
  • 8 kawałków kiełbasy,
  • 150 gram sera, może być edam lub na przykład gouda,
  • 2 długie papryczki chilli,
  • 16 plasterków boczku (powinno być ich dwa razy więcej niż kawałków kiełbasy).

Ta kiełbasa będzie idealnie chrupiąca i aromatyczna. Bardzo szybko zniknie z talerzyków, a wasi goście zaczną się rozglądać za dokładką.

Obrazek
Kiełbasa (TikTok)

Sposób wykonania

          
  1. Z każdej kiełbaski wytnijcie trójkątny fragment. Musicie zrobić miejsce na dodatki, a będzie ich sporo.
  2. Papryczki umyjcie, odkrój końcówkę, a następnie przekrójcie wzdłuż na cztery części. Nie zapomnijcie o pozbyciu się ziarenek.
  3. Gruby plaster sera pokrójcie w równe słupki.
  4. Na blacie połóżcie dwa plasterki boczku. Na nim poukładajcie kiełbasę z dodatkami (czyli papryczką chilli i serem).
  5. Całość ciasno zwińcie, żeby nic nie wypadło.
  6. Od razu po tym kiełbasa powinna wylądować na rozgrzanym grillu.
  7. Pieczcie ją przez 8 minut, co jakiś czas obracając. Gdy ser zacznie się topić, przesuńcie mięso na bok i pieczcie jeszcze przez 10 minut. Obracajcie co kilka minut.
  8. Kiełbaski są już gotowe i możecie podawać je gościom.

Wybrane dla Ciebie

Rzadko trafia na nasze talerze, bo się jej boimy. Wolna od antybiotyków i hormonów
Rzadko trafia na nasze talerze, bo się jej boimy. Wolna od antybiotyków i hormonów
Pieczenie i gotowanie mięsa. Co jest zdrowsze? Rozwiewamy wątpliwości
Pieczenie i gotowanie mięsa. Co jest zdrowsze? Rozwiewamy wątpliwości
Gdy mam ochotę na burgery, robię te. Zamiast klasycznego kotleta, mają w sobie coś lepszego
Gdy mam ochotę na burgery, robię te. Zamiast klasycznego kotleta, mają w sobie coś lepszego
Była symbolem płodności. Teraz jest sezon, a Polacy nie wiedzą, co z niej zrobić
Była symbolem płodności. Teraz jest sezon, a Polacy nie wiedzą, co z niej zrobić
Ta włoska zupa idealnie sprawdza się na jesienne mrozy. Jest bogata w smaku i rozgrzewająca
Ta włoska zupa idealnie sprawdza się na jesienne mrozy. Jest bogata w smaku i rozgrzewająca
Najzdrowsza ryba według dietetyka. Warto wprowadzić do swojego menu
Najzdrowsza ryba według dietetyka. Warto wprowadzić do swojego menu
Lubi przywierać do garnka. W prosty sposób możesz temu zapobiec
Lubi przywierać do garnka. W prosty sposób możesz temu zapobiec
To brakujące ogniwo między szakszuką a jajecznicą. Odkąd go spróbowałam, jem regularnie
To brakujące ogniwo między szakszuką a jajecznicą. Odkąd go spróbowałam, jem regularnie
Kakao vs. gorąca czekolada. Co lepiej wybrać na jesienny wieczór?
Kakao vs. gorąca czekolada. Co lepiej wybrać na jesienny wieczór?
Francuska tarta z sezonowym owocem. Przez całą jesień podaję ją na kolacje
Francuska tarta z sezonowym owocem. Przez całą jesień podaję ją na kolacje
Tę kawę mogą pić nawet dzieci. Jak wpływa na zdrowie?
Tę kawę mogą pić nawet dzieci. Jak wpływa na zdrowie?
Zrobiłam idealny sernik na deser. Wlałam 1 dodatek i wszyscy proszą mnie o przepis
Zrobiłam idealny sernik na deser. Wlałam 1 dodatek i wszyscy proszą mnie o przepis