PrzepisTotalny hit na grilla. Wystarczy, że zrobisz takie nacięcie w kiełbasie i zawiniesz w boczek

Totalny hit na grilla. Wystarczy, że zrobisz takie nacięcie w kiełbasie i zawiniesz w boczek

Kiełbasa z grilla (TikTok)
Kiełbasa z grilla (TikTok)
01.07.2023 08:45, aktualizacja: 11.10.2023 08:09

Lato to sezon na grilla i spotkania ze znajomymi lub rodziną  przy dobrym jedzonku. Na ruszcie wyląduje mnóstwo produktów, na przykład karkówka, boczek, cukinia lub kaszanka. Pojawi się też kiełbasa, bez której żaden grill nie może się odbyć. Dzięki przepisowi z TiToka całkowicie ją odmienisz.

Ta kiełbasa to totalny hit. Jest bardzo prosta w wykonaniu, a dzięki dodatkowym składnikom zyska wyrazisty smak. Jeśli nigdy czegoś takiego nie próbowaliście, to najwyższy czas to zmienić! Podając takie danie, na pewno zrobicie furorę.

Ta kiełbasa będzie hitem grilla. Musicie pamiętać o kilku ważnych rzeczach

Na profilu the_foodini opublikowano ciekawy filmik. Autor pokazuje, w jaki sposób przygotować obłędną kiełbasę, w której wszyscy się zakochają. Przepis jest banalny i bardzo szybko uporacie się z przygotowaniami. Na samym początku zaopatrzcie się w potrzebne składniki, czyli:

      
  • 8 kawałków kiełbasy,
  • 150 gram sera, może być edam lub na przykład gouda,
  • 2 długie papryczki chilli,
  • 16 plasterków boczku (powinno być ich dwa razy więcej niż kawałków kiełbasy).

Ta kiełbasa będzie idealnie chrupiąca i aromatyczna. Bardzo szybko zniknie z talerzyków, a wasi goście zaczną się rozglądać za dokładką.

Kiełbasa (TikTok)
Kiełbasa (TikTok)

Sposób wykonania

          
  1. Z każdej kiełbaski wytnijcie trójkątny fragment. Musicie zrobić miejsce na dodatki, a będzie ich sporo.
  2. Papryczki umyjcie, odkrój końcówkę, a następnie przekrójcie wzdłuż na cztery części. Nie zapomnijcie o pozbyciu się ziarenek.
  3. Gruby plaster sera pokrójcie w równe słupki.
  4. Na blacie połóżcie dwa plasterki boczku. Na nim poukładajcie kiełbasę z dodatkami (czyli papryczką chilli i serem).
  5. Całość ciasno zwińcie, żeby nic nie wypadło.
  6. Od razu po tym kiełbasa powinna wylądować na rozgrzanym grillu.
  7. Pieczcie ją przez 8 minut, co jakiś czas obracając. Gdy ser zacznie się topić, przesuńcie mięso na bok i pieczcie jeszcze przez 10 minut. Obracajcie co kilka minut.
  8. Kiełbaski są już gotowe i możecie podawać je gościom.
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także