Totalny hit na grilla. Wystarczy, że zrobisz takie nacięcie w kiełbasie i zawiniesz w boczek

Lato to sezon na grilla i spotkania ze znajomymi lub rodziną  przy dobrym jedzonku. Na ruszcie wyląduje mnóstwo produktów, na przykład karkówka, boczek, cukinia lub kaszanka. Pojawi się też kiełbasa, bez której żaden grill nie może się odbyć. Dzięki przepisowi z TiToka całkowicie ją odmienisz.

ObrazekKiełbasa z grilla (TikTok)
Paulina Hermann

Ta kiełbasa to totalny hit. Jest bardzo prosta w wykonaniu, a dzięki dodatkowym składnikom zyska wyrazisty smak. Jeśli nigdy czegoś takiego nie próbowaliście, to najwyższy czas to zmienić! Podając takie danie, na pewno zrobicie furorę.

Ta kiełbasa będzie hitem grilla. Musicie pamiętać o kilku ważnych rzeczach

Na profilu the_foodini opublikowano ciekawy filmik. Autor pokazuje, w jaki sposób przygotować obłędną kiełbasę, w której wszyscy się zakochają. Przepis jest banalny i bardzo szybko uporacie się z przygotowaniami. Na samym początku zaopatrzcie się w potrzebne składniki, czyli:

      
  • 8 kawałków kiełbasy,
  • 150 gram sera, może być edam lub na przykład gouda,
  • 2 długie papryczki chilli,
  • 16 plasterków boczku (powinno być ich dwa razy więcej niż kawałków kiełbasy).

Ta kiełbasa będzie idealnie chrupiąca i aromatyczna. Bardzo szybko zniknie z talerzyków, a wasi goście zaczną się rozglądać za dokładką.

Obrazek
Kiełbasa (TikTok)

Sposób wykonania

          
  1. Z każdej kiełbaski wytnijcie trójkątny fragment. Musicie zrobić miejsce na dodatki, a będzie ich sporo.
  2. Papryczki umyjcie, odkrój końcówkę, a następnie przekrójcie wzdłuż na cztery części. Nie zapomnijcie o pozbyciu się ziarenek.
  3. Gruby plaster sera pokrójcie w równe słupki.
  4. Na blacie połóżcie dwa plasterki boczku. Na nim poukładajcie kiełbasę z dodatkami (czyli papryczką chilli i serem).
  5. Całość ciasno zwińcie, żeby nic nie wypadło.
  6. Od razu po tym kiełbasa powinna wylądować na rozgrzanym grillu.
  7. Pieczcie ją przez 8 minut, co jakiś czas obracając. Gdy ser zacznie się topić, przesuńcie mięso na bok i pieczcie jeszcze przez 10 minut. Obracajcie co kilka minut.
  8. Kiełbaski są już gotowe i możecie podawać je gościom.
Wybrane dla Ciebie
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
Bostońskie ciasto z kremem. Jest łatwe, a robi ogromne wrażenie
Bostońskie ciasto z kremem. Jest łatwe, a robi ogromne wrażenie
Mini pizze bez mąki. Ten zielony spód robi robotę
Mini pizze bez mąki. Ten zielony spód robi robotę
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯