Kinga Rusin schudła 20 kg. Znany dietetyk w końcu postanowił skomentować jej dietę
Panuje przekonanie, że po 50. roku życia utrzymanie szczupłej sylwetki i odchudzanie przychodzi z trudem. Kinga Rusin jest jednak przykładem, że jest to możliwe. Udowadnia, że odpowiednio dobrana, zdrowa dieta i aktywność fizyczna są gwarancją sukcesu. Gwiazda schudła 20 kg i trzeba przyznać, że wygląda zachwycająco. Jej metodę komentuje znany dietetyk.
04.05.2023 | aktual.: 04.05.2023 18:37
Kinga Rusin, choć już dawno wycofała się z telewizji, to nadal chętnie w social mediach dzieli się z fanami swoją codziennością. W tym relacjami z egzotycznych podróży. Na publikowanych przez 52-latkę zdjęciach można podziwiać jej jędrne, smukłe ciało i doskonałą figurę. Okazuje się, że gwiazda schudła jakiś czas temu 20 kilogramów. Co więcej, zrobiła to bez wysiłku, wystarczyła jedynie odpowiednio dobrana dieta.
"
Wprawdzie Kina Rusin nigdy nie należała do osób, które mają problemy z nadwagą, ale od lat choruje na Hashimoto. Jak zaś powszechnie wiadomo, ta choroba tarczycy często powoduje wzrost masy ciała i trudności w odchudzaniu. Niezapomniana dawna gwiazda TVN-u znalazła jednak sposób skuteczny sposób na utrzymanie odpowiedniej formy i dobrej kondycji. I to bez większych wyrzeczeń!
Sekrety diety Kingi Rusin
Okazuje się, że dziennikarka ze swojego menu całkowicie wyeliminowała nabiał. Nie pije mleka. Zrezygnowała też z jedzenia masła oraz produktów odzwierzęcych - w tym mięsa. Nie je również cukru i zrezygnowała z pszennej mąki. Jej codzienny jadłospis jest za to bogaty w warzywa i owoce. Gwiazda pilnuje również, by w ciągu dnia wypijać dużo wody. Jeśli dodać do tego jej aktywność fizyczną - trudno się dziwić tak spektakularnym efektom. Dziennikarka uwielbia sport. Zimą jeździ na nartach, latem biega, surfuje, jeździ konno i uprawia kitesurfing.
Dieta Kingi Rusin - dietetyk komentuje
Szczegóły menu Kingi Rusin wziął pod lupę znany dietetyk, Michał Wrzosek, który swoją wiedzą na temat zdrowego odżywiania oraz bezpiecznych i skutecznych form zrzucania wagi dzieli się na swoim kanale YouTube. Zdaniem specjalisty dieta Kingi Rusin jest idealna, ponieważ dziennikarka schudła bez wielkich wyrzeczeń i nie zawsze zdrowych ograniczeń, a dzięki racjonalnym nawykom. Nie je mięsa, ale w jej posiłkach znalazło się alternatywne źródło pełnowartościowego białka, w postaci roślin strączkowych.
Jak podkreśla Michał Wrzosek, posiłki w diecie powinny być zbilansowane - oparte na węglowodanach, najlepiej złożonych (pełnoziarniste pieczywo, makarony, ryże czy kasze), bogate w białko (chude mięso, ryby, owoce morza, rośliny strączkowe, czy niskotłuszczowy nabiał) oraz zdrowe tłuszcze (awokado, oliwę z oliwek, orzechy i nasiona). Nie można również zapomnieć o witaminach i minerałach, których źródłem są warzywa i owoce.
Jeśli chcemy schudnąć, nie musimy tak jak Kinga Rusin, rezygnować z nabiału i mięsa. Grunt, by zachować złoty środek i odpowiednio komponować posiłki. Najważniejszy przy wysiłkach związanych z utratą wagi jest tzw. deficyt kaloryczny. To stan, w którym organizm spala więcej kalorii, niż przyjmuje z pożywienia. Powstający w ten sposób ujemny bilans kaloryczny wymusza na organizmie pozyskiwanie energii z innych źródeł, np. z tkanki tłuszczowej, co w efekcie powoduje spadek masy ciała.
Dbasz o figurę ? Przygotuj lekki krem szparagowy według naszego przepisu: