Kolejna restauracja po rewolucjach splajtowała. Nie pomogła Magda Gessler

Magda Gessler od 14 lat przemierza Polskę w poszukiwaniu restauracji, które potrzebują pomocy. Część rewolucji nie jest udana już na starcie, niektóre miejsca przechodzą pozytywnie test znanej restauratorki i do dziś przyciągają klientów. Zdarzają się jednak przypadki, w których nawet Magda Gessler nie jest w stanie pomóc.

Restauracja po rewolucjach Gessler zamknięta - PysznościRestauracja po rewolucjach Gessler zamknięta - Pyszności
Źródło zdjęć: © Instagram, YouTube
Ewa Malinowska

Restauracja "Rumiane i pieczyste Szynk" w Nowym Targu, która po Kuchennych Rewolucjach zyskała nowe życie, ostatecznie zakończyła swoją działalność. Mimo zmiany koncepcji menu i nowej nazwy lokal nie był w stanie utrzymać się na rynku. Początkowy boom związany z emisją programu stopniowo ustępował, a wraz z nim malała liczba klientów.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Spaghetti z aksamitnym sosem z burratą smakuje jak wakacje we Włoszech. Z łatwością zrobisz je w domu

Restauracja po "Kuchennych Rewolucjach" zamknięta

Dwóch młodych górali marzyło o własnej restauracji. Kiedy ich biznes zaczął podupadać, szukali ratunku u Magdy Gessler. Gwiazda stacji TVN ruszyła na ratunek i w wiosennej ramówce oglądać mogliśmy zachodzącą w restauracji metamorfozę. Nowe menu, inspirowane domowymi smakami, miało przyciągnąć klientów obietnicą tradycyjnej kuchni. Zmienił się także wystrój i nazwa na bardziej przytulne "Rumiane i pieczyste Szynk".

W menu zaproponowanym przez Magdę Gessler pojawiła się pieczeń wieprzowa i kluskami i kapustą modrą czy też barania z kapustą kiszoną z miodem oraz sosem chrzanowym, mus z oscypka i bundzu i żur na borowikach. Ciekawe menu nie pomogło jednak na dłużej.

- Z przykrością informujemy, że z dniem dzisiejszym nasza restauracja została zamknięta. Chcielibyśmy serdecznie podziękować wszystkim naszym gościom za wsparcie i zaufanie przez te wszystkie lata. Wasze wizyty, uśmiechy i miłe słowa były dla nas największą nagrodą. Dziękujemy, że byliście z nami i mamy nadzieję, że pozostaniemy w Waszej pamięci jako miejsce, gdzie zawsze można było dobrze zjeść i miło spędzić czas - poinformowałą restauracja na swoim profilu.

Restauratorzy podziękowali również pracownikom za ich trud włożony w to, by lokal działał najlepiej jak może. u. Niestety, nawet popularność Magdy Gessler nie wystarczyła, by zapewnić jej długofalowy rozwój.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej