Tak wygląda śniadanie Magdy Gessler. Dla niektórych to spore zaskoczenie

Co na śniadanie je królowa polskiej gastronomii, Magda Gessler? Francuskiego croissanta z czekoladą? Ekologiczne pieczywo z włoską konfiturą? A może owoce morza i kawior? Nic z tych rzeczy. Kiedy poznasz odpowiedź na to pytanie, możesz się nieco zdziwić!

Śniadanie Magdy Gessler. Luksus i ekskluzywność, czy zwykła potrawa?Śniadanie Magdy Gessler. Luksus i ekskluzywność, czy zwykła potrawa?
Źródło zdjęć: © Facebook | Magda Gessler

Magda Gessler, która niedawno obchodziła 71. urodziny, to prawdopodobnie największa gwiazda polskiej sceny kulinarnej. I z całą pewnością, jak każda popularna osoba, lubi też dobrze zjeść. Znana z ciętego języka i zamiłowania do kuchni tradycyjnej gwiazda zdradziła ostatnio, co jada na śniadanie. Czy pierwszym posiłkiem w ciągu dnia tej znanej wielbicielki hiszpańskiego klimatu i kultury jest coś naprawdę wyjątkowego? Potrawa, która z miejsca zarobiłaby na kilka gwiazdek Michelina? Nic z tych rzeczy! Okazuje się, że śniadanie Magdy Gessler jest całkiem... normalne.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Na imprezy serwuję deskę frytek z sosami. Znikają szybciej niż chipsy

Śniadanie Magdy Gessler

Jakiś czas temu wiele osób dostrzegło, że Magda Gessler wygląda zupełnie inaczej, niż jeszcze chwilę wcześniej. Szybko wyszło na jaw, że widoczna utrata wagi to efekt wdrożenia skutecznej diety. Gwiazda TVN-u przyznała wtedy, że nadszedł czas zrezygnowania z tuczącego alkoholu i niektórych owoców. Magda Gessler schudła wtedy 15 kilogramów.

A jednak to właśnie pewien cytrus pojawia się w śniadaniowym menu restauratorki. Gessler rozpoczyna dzień od wypicia dwóch szklanek ciepłej wody z cytryną. O tym, że jest to bardzo zdrowy nawyk, pisaliśmy w innym naszym artykule. Później przychodzi czas na śniadanie.

Prowadząca "Kuchenne Rewolucje" je na śniadanie przede wszystkim warzywa: sałatę, ogórki, cebulę i pomidory. Potem spożywa zwykłą jajecznicę lub omlet ze szpinakiem. Od czasu do czasu sięga również po biały ser, a chociaż stara się nie jeść pieczywa, zdarza jej się skosztować nieco skórki chleba posmarowanej masłem. Oczywiście takiemu śniadaniu zawsze towarzyszy kawa. Magda Gessler, jak sama mówi, uwielbia jej zapach i docenia to, że to właśnie on może budzić ją każdego dnia.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej