Pyszne krewetki z czosnkiem, cebulką i cytryną, podane z makaronem
Uwielbiam krewetki! Smakują wspaniale, są niskokaloryczne, a do tego mają wiele cennych wartości odżywczych. Są źródłem witamin z grupy B, a także jodu, wapna, selenu i fluoru.
Krewetki można przyrządzać na wiele sposobów, ale dzisiaj chciałabym zaprezentować ci taki, który ostatnio bardzo mi zasmakował. Będą to krewetki z czosnkiem, cebulką i cytryną, podane z makaronem. Brzmi przepysznie, prawda?
Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
- 340 g makaron cienki
- 1 łyżka masło
- liście bazylii posiekane
- 3 ząbki czosnek wycisnięty
- 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
- 450 g krewetki obranych i bez odwłoków
- sól
- pieprz
- 60 ml sok z cytryny
- skórka z cytryny
- 1 cytryna pokrojona w plastry