WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 2. golu Polski

Kurczak na ostro z makaronem ryżowym

Dziś przychodzimy z wyrazistymi smakami, które wręcz uwielbiamy :) Oto genialny kurczak na ostro z makaronem ryżowym. Po prostu palce lizać :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 400 g filet z kurczaka pokrojony w kostkę
  2. 3 łyżki olej
  3. 30 g por
  4. 2-3 łyżki papryczki chilli posiekane drobno
  5. 1 ząbek czosnek
  6. 1 łyżeczka skórka z limonki
  7. 2 szt. sok z limonki
  8. 1 szczypta sól
  9. 1 szczypta pieprz
  10. 200 g makaron ryżowy ugotowany
  11. 4 łyżki sos sojowy
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą kurczaka, olej, papryczki chilli, czosnek, skórkę i sok z limonek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę.

Obrazek

2. Po 60 minutach przełóż zamarynowanego kurczaka na patelnię i podsmaż. Po chwili dodaj ugotowany makaron ryżowy.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj sos sojowy i pokrojonego pora.

Obrazek

4. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i smaż przez chwilę. Smacznego :)

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser