Lasagne na biało

Oto kolejna pyszna lasagne, którą koniecznie musisz spróbować. Tym razem postawiliśmy na białą kolorystykę ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. pierś z kurczaka mielone
  2. 2 szczypty sól
  3. 1/2 szkl. mozzarella
  4. 2 szczypty pieprz
  5. 2 łyżki masło
  6. 2 szt. cebula
  7. 250 g pieczarki
  8. 1/2 szkl. pietruszka
  9. 200 ml śmietanka 30%
  10. 9 plastrów makaron lasagne surowy
  11. 1/2 szkl. parmezan
Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą zmielone piersi z kurczaka, sól oraz pieprz. Następnie odstaw na bok.

Obrazek

2. Na tej samej patelni podsmaż cebulę i pieczarki. Dopraw solą oraz pieprzem, po czym dodaj przygotowanego wcześniej kurczaka.

Obrazek

3. Jako ostatnie elementy dodaj śmietankę i posiekaną pietruszkę.

Obrazek

4. Na dnie formy do pieczenia ułóż surowy makaron. Następnie stwórz warstwę z przygotowanej mieszanki. Posyp parmezanem.

Obrazek

5. Powtórz cały proces kilka razy. Na wierzchu rozprowadź mozzarellę. Przykryj folią aluminiową i piecz przez 20 minut pod przykryciem (temp. 200 stopni Celsjusza). Następnie zdejmij folię i piecz przez kolejne 10 minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser