Lasagne w nowej odsłonie

Lasagne w takiej postaci jeszcze nie widziałeś! Pyszny makaron w połączeniu z boczkiem to prawdziwy strzał w 10! Gwarantuję Ci, że zakochasz się w tym przepisie od pierwszego kęsa. Po prostu place lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula posiekana
  2. 400 g mięso mielone
  3. 400 g sos podmidorowy
  4. 2 łyżki zioła prowansalskie
  5. 4 opakowania boczek w plastrach
  6. 6 szt. makaron lasagne
  7. 1 szkl. sos beszamelowy
  8. 1/2 szkl. mozzarella
  9. 6 szt. liście bazylii
Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni podsmaż posiekaną cebulkę. Dodaj mięso mielone i sos pomidorowy. Na koniec dosyp 2 łyżki ziół prowansalskich.

Obrazek

2. W formie ułóż plastry boczku. Następnie dodaj makaron lasagne, sos beszamelowy, mozzarellę oraz wcześniej przygotowany sos. Stwórz 2 kolejne takie warstwy.

Obrazek

3. Ostatnią warstwę makaronu lasagne posyp mozzarellą i na samej górze ułóż liście bazylii.

Obrazek

4. Zawiń do środka wszystkie plastry boczku. Włóż formę do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez 45 minut.

Obrazek

5. I to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik