Lasagne w nowej odsłonie

Lasagne w takiej postaci jeszcze nie widziałeś! Pyszny makaron w połączeniu z boczkiem to prawdziwy strzał w 10! Gwarantuję Ci, że zakochasz się w tym przepisie od pierwszego kęsa. Po prostu place lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula posiekana
  2. 400 g mięso mielone
  3. 400 g sos podmidorowy
  4. 2 łyżki zioła prowansalskie
  5. 4 opakowania boczek w plastrach
  6. 6 szt. makaron lasagne
  7. 1 szkl. sos beszamelowy
  8. 1/2 szkl. mozzarella
  9. 6 szt. liście bazylii
Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni podsmaż posiekaną cebulkę. Dodaj mięso mielone i sos pomidorowy. Na koniec dosyp 2 łyżki ziół prowansalskich.

Obrazek

2. W formie ułóż plastry boczku. Następnie dodaj makaron lasagne, sos beszamelowy, mozzarellę oraz wcześniej przygotowany sos. Stwórz 2 kolejne takie warstwy.

Obrazek

3. Ostatnią warstwę makaronu lasagne posyp mozzarellą i na samej górze ułóż liście bazylii.

Obrazek

4. Zawiń do środka wszystkie plastry boczku. Włóż formę do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez 45 minut.

Obrazek

5. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu