Lasagne w takiej postaci jeszcze nie widziałeś! Pyszny makaron w połączeniu z boczkiem to prawdziwy strzał w 10! Gwarantuję Ci, że zakochasz się w tym przepisie od pierwszego kęsa. Po prostu place lizać!
Pyszności
21.08.2017 10:02
Składniki:
1/2 szt. cebula posiekana
400 g mięso mielone
400 g sos podmidorowy
2 łyżki zioła prowansalskie
4 opakowania boczek w plastrach
6 szt. makaron lasagne
1 szkl. sos beszamelowy
1/2 szkl. mozzarella
6 szt. liście bazylii
Sposób przygotowania:
1. Na rozgrzanej patelni podsmaż posiekaną cebulkę. Dodaj mięso mielone i sos pomidorowy. Na koniec dosyp 2 łyżki ziół prowansalskich.
2. W formie ułóż plastry boczku. Następnie dodaj makaron lasagne, sos beszamelowy, mozzarellę oraz wcześniej przygotowany sos. Stwórz 2 kolejne takie warstwy.
3. Ostatnią warstwę makaronu lasagne posyp mozzarellą i na samej górze ułóż liście bazylii.
4. Zawiń do środka wszystkie plastry boczku. Włóż formę do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez 45 minut.