Lasagne z brokułem i boczkiem

Dziś mamy dla Was pyszną zapiekankę makaronową, która znikła błyskawicznie, kiedy przygotowaliśmy ją w naszej kuchni :) Mamy nadzieję, że również Wy zakochacie się w niej bez pamięci ❤

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula posiekana drobno
  2. 250 g boczek pokrojony w kostkę
  3. 200 g brokuł
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szkl. sos beszamelowy
  7. 6 szt. makaron lasagne ugotowany
  8. 250 g mozzarella
  9. 100 g parmezan
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą cebulę, boczek i brokuł. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

2. Na dnie formy do pieczenia rozprowadź sos beszamelowy. Następnie ułóż 2 plastry ugotowanego makaronu.

Obrazek

3. Ponownie stwórz warstwę z sosu beszamelowego i kolejną z wcześniej przygotowanej mieszanki. Następnie posyp mozzarellą i powtórz dwukrotnie układ poszczególnych warstw.

Obrazek

4. Na samym końcu posyp całość parmezanem i zapiekaj w piekarniku przez 45 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza.

Obrazek

5. Smacznego :)

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik