Lasagne zapiekana w chlebku

Oto lasagne, której nie sposób się oprzeć. Jest nie tylko pyszna, ale i świetnie wygląda. Co więcej, jej sposób podania pomoże Ci zaskoczyć pozytywnie Twoich bliskich. Tego nie możesz przegapić.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 bochenek chleb
  2. 1/4 szkl. masło czosnkowe
  3. 1/4 szkl. pietruszka posiekana
  4. 6 szt. makaron lasagne
  5. 1/2 szt. cebula
  6. 500 g mięso mielone
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 1 szczypta sól
  9. 400 ml sos pomidorowy
  10. 1/3 szkl. sos beszamelowy
  11. 1/4 szkl. mozarella
Sposób przygotowania:

1. W bochenku chleba zrób otwór (jak na zdjęciu poniżej). W powstałej kieszonce rozprowadź masło czosnkowe.

Obrazek

2. Na rozgrzanej patelni przygotuj mięsny sos. Zacznij od podsmażenia cebulki, następnie dodaj mięso, przyprawy oraz sos pomidorowy.

Obrazek

3. Umieść w chlebku makaron lasagne, następnie ułóż warstwę z mięsem mielonym i sos beszamelowy. Na koniec umieść na chlebku żółty ser.

Obrazek

4. Piecz chlebek w folii aluminiowej przez 35 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.

Obrazek

5. Zapiekaną w chlebku lasagne udekoruj przy pomocy posiekanej pietruszki.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik