PrzepisDania główneLasagne zapiekana w chlebku

Lasagne zapiekana w chlebku

Oto lasagne, której nie sposób się oprzeć. Jest nie tylko pyszna, ale i świetnie wygląda. Co więcej, jej sposób podania pomoże Ci zaskoczyć pozytywnie Twoich bliskich. Tego nie możesz przegapić.

Lasagne zapiekana w chlebku
Pyszności

08.10.2017 19:38

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  1. 1 bochenek chleb
  2. 1/4 szkl. masło czosnkowe
  3. 1/4 szkl. pietruszka posiekana
  4. 6 szt. makaron lasagne
  5. 1/2 szt. cebula
  6. 500 g mięso mielone
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 1 szczypta sól
  9. 400 ml sos pomidorowy
  10. 1/3 szkl. sos beszamelowy
  11. 1/4 szkl. mozarella
Sposób przygotowania:

1. W bochenku chleba zrób otwór (jak na zdjęciu poniżej). W powstałej kieszonce rozprowadź masło czosnkowe.

Obraz

2. Na rozgrzanej patelni przygotuj mięsny sos. Zacznij od podsmażenia cebulki, następnie dodaj mięso, przyprawy oraz sos pomidorowy.

Obraz

3. Umieść w chlebku makaron lasagne, następnie ułóż warstwę z mięsem mielonym i sos beszamelowy. Na koniec umieść na chlebku żółty ser.

Obraz

4. Piecz chlebek w folii aluminiowej przez 35 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.

Obraz

5. Zapiekaną w chlebku lasagne udekoruj przy pomocy posiekanej pietruszki.

Obraz