Libańczyk pierwszy raz w życiu próbuje polskiego jedzenia. Nagranie bawi do łez

Polskie jedzenie podbija TikToka. Doskonale znany internautom twórca - Dr Hobs postanowił przetestować specjały naszej rodzimej kuchni. Każdej z potraw wystawił notę od 1 do 10, nie szczędząc zabawnych min podczas konsumpcji. Najwięcej emocji wśród komentujących wzbudziła nie tyle sama koncepcja materiału, ile sposób, w jaki autor wideo jadł gołąbki. Musicie to zobaczyć. 

ObrazekLibańczyk ocenił polskie jedzenie od 1 do 10 - Pyszności; Fot. TikTok: DrHobs

Libańczyk Guy Hobeika to internetowy twórca, znany jako Dr Hobs. Mężczyzna zaskarbił sobie sympatię internautów, publikując nagrania dotyczące swojej pasji do kuchni całego świata. To zafascynowanie jedzeniem i kulturą jest widoczne w filmach, które wrzuca na TikToka. Tam dzieli się swoimi doświadczeniami i odkryciami z milionami widzów. Zabiera ich w kulinarną podróż, zapoznając z nowymi smakami oraz  pokazując, jak jedzenie może łączyć ludzi.

Libańczyk testuje polskie jedzenie. Są pierogi, jest bigos

Hobeika testował specjały z Tajlandii, Wielkiej Brytanii czy Afganistanu. W swojej kulinarnej podróży nie ominął też Polski. W jednym z nagrań opublikowanym na TikToku Libańczyk zaprezentował prawdziwą polską ucztę. Mężczyzna próbował kabanosów, gołąbków, pierogów, bigosu oraz pszennego chleba i każdemu z tych dań przyznał ocenę w skali od 1 do 10.

Tak naprawdę wszystkie te potrawy przypadły do gustu młodemu Libańczykowi. Kabanosa określił lepszą wersją beef jerky (suszonej wołowiny) i przyznał mu 7 na 10 punktów. Pierogi zaś, podsmażone i lekko omaszczone, zostały ocenione na aż 8,5 punktu. "Pyszne i chrupiące. Mogę to jeść każdego dnia" - skomentował. Niemniej apetycznie wyglądały gołąbki podane w pomidorowym sosie. Dr Hobs ocenił je na 8 punktów.

Obrazek
Libańczyk testuje polskie jedzenie - Pyszności; Fot. TikTok: DrHobs

Internauci nie mają litości. "Nie mogę tego przeżyć"

Guy Hobeika równie wysoko ocenił bigos - na 7,5 punktu. Przyznał, że połączenie kiszonej kapusty i mięsa jest nieco inne, ale przypadło mu do gustu. Natomiast chleb pszenny nazwał "przepysznym", dając mu notę wynoszącą 8,2 punktu. Filmik zgromadził blisko 9 tysięcy komentarzy, znaczną ich część zostawili Polacy. Większość z nich zauważyła pewien mankament, a mianowicie to, jak Hobeika zabrał się za jedzenie gołąbków.

"Jak on ugryzł tego gołąbka?" - pyta jeden z internautów. "Zabolało mnie to fizycznie" - wtórował kolejny. "Nie mogę tego przeżyć" - dodała kolejna komentująca.

Mężczyzna, zapewne nie będąc świadomym tego, że gołąbek jest dosyć misternej konstrukcji i często rozpada się, nabił go na widelec i zaczął jeść od... środka. Inni żartowali z tego, że Hobeika jadł bigos widelcem, a kawałek kabanosa odgryzł z "ogonkiem". Na to jednak można przymknąć oko, ponieważ, jak Guy zaznaczył na początku nagrania, to był pierwszy raz kiedy testował polskie jedzenie. A wysokie noty, jakie zostawił, spodobały się internautom.

"Ludzie z zagranicy wiedzą, że mają dobrze mówić o pierogach, bo inaczej zostaną zjedzeni" - żartuje jedna z internautek. "O pierogach albo dobrze, albo wcale" - dodał kolejny komentujący.
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej