Libańczyk pierwszy raz w życiu próbuje polskiego jedzenia. Nagranie bawi do łez

Polskie jedzenie podbija TikToka. Doskonale znany internautom twórca - Dr Hobs postanowił przetestować specjały naszej rodzimej kuchni. Każdej z potraw wystawił notę od 1 do 10, nie szczędząc zabawnych min podczas konsumpcji. Najwięcej emocji wśród komentujących wzbudziła nie tyle sama koncepcja materiału, ile sposób, w jaki autor wideo jadł gołąbki. Musicie to zobaczyć. 

ObrazekLibańczyk ocenił polskie jedzenie od 1 do 10 - Pyszności; Fot. TikTok: DrHobs

Libańczyk Guy Hobeika to internetowy twórca, znany jako Dr Hobs. Mężczyzna zaskarbił sobie sympatię internautów, publikując nagrania dotyczące swojej pasji do kuchni całego świata. To zafascynowanie jedzeniem i kulturą jest widoczne w filmach, które wrzuca na TikToka. Tam dzieli się swoimi doświadczeniami i odkryciami z milionami widzów. Zabiera ich w kulinarną podróż, zapoznając z nowymi smakami oraz  pokazując, jak jedzenie może łączyć ludzi.

Libańczyk testuje polskie jedzenie. Są pierogi, jest bigos

Hobeika testował specjały z Tajlandii, Wielkiej Brytanii czy Afganistanu. W swojej kulinarnej podróży nie ominął też Polski. W jednym z nagrań opublikowanym na TikToku Libańczyk zaprezentował prawdziwą polską ucztę. Mężczyzna próbował kabanosów, gołąbków, pierogów, bigosu oraz pszennego chleba i każdemu z tych dań przyznał ocenę w skali od 1 do 10.

Tak naprawdę wszystkie te potrawy przypadły do gustu młodemu Libańczykowi. Kabanosa określił lepszą wersją beef jerky (suszonej wołowiny) i przyznał mu 7 na 10 punktów. Pierogi zaś, podsmażone i lekko omaszczone, zostały ocenione na aż 8,5 punktu. "Pyszne i chrupiące. Mogę to jeść każdego dnia" - skomentował. Niemniej apetycznie wyglądały gołąbki podane w pomidorowym sosie. Dr Hobs ocenił je na 8 punktów.

Obrazek
Libańczyk testuje polskie jedzenie - Pyszności; Fot. TikTok: DrHobs

Internauci nie mają litości. "Nie mogę tego przeżyć"

Guy Hobeika równie wysoko ocenił bigos - na 7,5 punktu. Przyznał, że połączenie kiszonej kapusty i mięsa jest nieco inne, ale przypadło mu do gustu. Natomiast chleb pszenny nazwał "przepysznym", dając mu notę wynoszącą 8,2 punktu. Filmik zgromadził blisko 9 tysięcy komentarzy, znaczną ich część zostawili Polacy. Większość z nich zauważyła pewien mankament, a mianowicie to, jak Hobeika zabrał się za jedzenie gołąbków.

"Jak on ugryzł tego gołąbka?" - pyta jeden z internautów. "Zabolało mnie to fizycznie" - wtórował kolejny. "Nie mogę tego przeżyć" - dodała kolejna komentująca.

Mężczyzna, zapewne nie będąc świadomym tego, że gołąbek jest dosyć misternej konstrukcji i często rozpada się, nabił go na widelec i zaczął jeść od... środka. Inni żartowali z tego, że Hobeika jadł bigos widelcem, a kawałek kabanosa odgryzł z "ogonkiem". Na to jednak można przymknąć oko, ponieważ, jak Guy zaznaczył na początku nagrania, to był pierwszy raz kiedy testował polskie jedzenie. A wysokie noty, jakie zostawił, spodobały się internautom.

"Ludzie z zagranicy wiedzą, że mają dobrze mówić o pierogach, bo inaczej zostaną zjedzeni" - żartuje jedna z internautek. "O pierogach albo dobrze, albo wcale" - dodał kolejny komentujący.
Wybrane dla Ciebie
Na święta zrobię ten szybki deser. Potrzeba tylko kilku składników, a jest puszysty jak obłoczek
Na święta zrobię ten szybki deser. Potrzeba tylko kilku składników, a jest puszysty jak obłoczek
Nigdy nie dodawaj do sałatki jarzynowej. Szybko skiśnie i się zepsuje
Nigdy nie dodawaj do sałatki jarzynowej. Szybko skiśnie i się zepsuje
W latach 90. nie mogło zabraknąć jej na imprezowym stole. Na pewno zrobię ją w święta
W latach 90. nie mogło zabraknąć jej na imprezowym stole. Na pewno zrobię ją w święta
Zamiast stać przy patelni wsadzam do piekarnika i gotowe. Te fińskie naleśniki szybko zastąpią ci zwykłe
Zamiast stać przy patelni wsadzam do piekarnika i gotowe. Te fińskie naleśniki szybko zastąpią ci zwykłe
Często piję go wieczorem. Zasypiam bez problemu i nie wybudzam się w nocy
Często piję go wieczorem. Zasypiam bez problemu i nie wybudzam się w nocy
W Polsce mało znane. Podam je w Wigilię, bo nie mają ości i nie trzeba ich filetować, a goście będą zaskoczeni daniem
W Polsce mało znane. Podam je w Wigilię, bo nie mają ości i nie trzeba ich filetować, a goście będą zaskoczeni daniem
Dolałam do ciasta na pierogi zamiast wody. Było sprężyste, delikatne, ale nie rwało się i nie rozklejało
Dolałam do ciasta na pierogi zamiast wody. Było sprężyste, delikatne, ale nie rwało się i nie rozklejało
Dodaj do owsianki. Takie śniadanie obniża cholesterol i zapobiega skokom cukru
Dodaj do owsianki. Takie śniadanie obniża cholesterol i zapobiega skokom cukru
Prawie nikt nie je tego mięsa, a jest zdrowsze od kurczaka. Chude i zawiera sporo białka
Prawie nikt nie je tego mięsa, a jest zdrowsze od kurczaka. Chude i zawiera sporo białka
Podsmażam i dodaję do mielonych. Teściowa od razu podchwyciła ten patent
Podsmażam i dodaję do mielonych. Teściowa od razu podchwyciła ten patent
Bez grzybów i kapusty. Babcia najpierw krzyczała, potem zachwalała moje uszka
Bez grzybów i kapusty. Babcia najpierw krzyczała, potem zachwalała moje uszka
Koreańczyk spróbował zupę gulaszową. Jego mina i gest na koniec robią furorę
Koreańczyk spróbował zupę gulaszową. Jego mina i gest na koniec robią furorę
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥