Magda Gessler schudła aż 13 kilogramów. Dietetyk zdradził sekret jej diety
Królowa polskiej sceny kulinarnej schudła 13 kilogramów, a my wiemy, jak tego dokonała. O sposobach na pozbycie się zbędnych kilogramów, które wcieliła w życie Magda Gessler, wypowiedział się też znany dietetyk. Nie mógł przestać zachwalać gwiazdy "Kuchennych Rewolucji".
05.04.2023 08:17
Niewiele jest osób w polskim show-biznesie, które wzbudzają równie dużo emocji, co Magda Gessler. Jej rozpoznawalność jest olbrzymia, a charakterystyczna fryzura już zawsze będzie kojarzona tylko z nią. Jednak Magda Gessler się zmienia — a efekty widzą tysiące fanów słynnej restauratorki. Ostatnio nie dało się nie odnotować, że kucharce czegoś ubyło.
Według najnowszych wieści Magda Gessler zrzuciła 13 kilogramów. Jej metamorfozę postanowił skomentować Michał Wrzosek, jeden z najpopularniejszych aktywnie działających w mediach społecznościowych dietetyków. Co miał do powiedzenia w sprawie niespodziewanej metamorfozy Magdy Gessler?
Dieta Magdy Gessler pod lupą Michała Wrzoska
Michał Wrzosek, który do tej pory dość krytycznie podchodził do kwestii patentów na odchudzanie celebrytów (zobacz, co powiedział o produktach Anny Lewandowskiej), nie mógł nachwalić się postawy Magdy Gessler. Już na samym wstępie swojego nagrania, określił całą sytuację z restauratorką w ten sposób:
Magda Gessler osiągnęła taki efekt dzięki stosowaniu się do trzech zasad
W dalszej części nagrania Michał Wrzosek opowiedział nieco o trzech sprawach, które Magda Gessler wcieliła w życie w ramach zrzucania kilogramów. Każdą z nich dietetyk uznał za słuszną, potrzebną i mądrą. Jakie były sposoby restauratorki, dzięki którym straciła 13 kilogramów? Oto one:
Odpowiednie nawodnienie. Wrzosek podkreślił, że dieta Magdy Gessler opierała się w dużym stopniu na piciu wody z cytryną, mięty i czarnej herbaty, które — jak przypomina dietetyk — są bezkaloryczne.
Więcej posiłków. Michał Wrzosek pochwala zjadanie większej ilości posiłków w ciągu dnia i uważa taką regularność za klucz do sukcesu.
Mniejsze porcje. Ta zasada jest właściwie kontynuacją poprzedniej, ale to nie jest pierwszy raz, kiedy Michał Wrzosek podkreśla, że to, co najważniejsze podczas diety, to liczenie kalorii. Jedzenie częściej, za to mniejszych porcji wpływa dobrze na organizm, między innymi ograniczając wahania cukru we krwi, które są przecież po części odpowiedzialne za napady głodu.
Po Magdzie Gessler rzeczywiście widać, że wiek to tylko liczba. Zastanawiamy się tylko, jak w jej zawodzie można się oprzeć częstemu podjadaniu?
Zobacz też ten przepis na ciasteczka wielkanocne z dżemem morelowym. Prosto z naszego kanału na YouTube.