Magda Gessler schudła kolejne 10 kg. Jej metoda jest banalna, ale skuteczna

Magda Gessler ponownie zaskoczyła. W ciągu ostatnich miesięcy udało jej się schudnąć kolejne 10 kg. Zrobiła to bez restrykcyjnej diety. Jej metoda na idealną sylwetkę jest dość banalna, ale za to bardzo skuteczna.

Magda GesslerMagda Gessler
Źródło zdjęć: © Instagram
Paulina Hermann

Fanów interesuje nie tylko podejście Magdy Gessler do kulinariów, ale i to, w jaki sposób udało jej się zrzucić kolejne kilogramy. Co robi, by utrzymać idealną sylwetkę? Restauratorka sama chętnie chwali się swoim sukcesem i opowiada o jego szczegółach. Kilka lat temu w wywiadzie dla "Party" przyznała, że mocno ograniczyła mięso w diecie.

- Nie mam apetytu, takiego niesamowitego łaknienia. Zmniejszyłam, skurczyłam sobie żołądek całą moją historią i zazwyczaj jem na śniadanie biały ser, pomidor, kawę, sok z pomarańczy - powiedziała w rozmowie z JastrząpPost.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami. Na jednej porcji na pewno się nie skończy

Magda Gessler schudła 10 kg. Wyjaśnia, jak to zrobiła

Restauratorka nie spoczęła na laurach i niedawno pokazała się odmieniona. Zrzuciła kolejne kilogramy, o czym opowiedziała w rozmowie z magazynem se.pl. Magda Gessler wspomniała, że nigdy nie była na rygorystycznej diecie. Podkreśliła, że kluczem do sukcesu jest spokój oraz zaufanie sobie. Nakazy i zakazy w żadnym przypadku dobrze nie działają.

Prowadząca program "Kuchenne rewolucje" przyznała, że podstawą jej diety są warzywa, a szczególnie pomidory i ziemniaki. Nie odmawia też sobie ryb. Magda Gessler je codziennie posiłki o tych samych porach, a na talerz nakłada sobie mniejsze porcje.

- Mój sposób na dietę cud to intensywna praca. Ciągle jestem w biegu, ale jednocześnie staram się nie zapominać o regularności w jedzeniu. Z tym że jem mniejsze porcje. To żadne odkrycie, ale działa! - stwierdziła w tym samym wywiadzie.

Jak widać, najprostsze metody są najskuteczniejsze i można szybko oraz zdrowo schudnąć bez przechodzenia na specjalne diety. Trzeba tylko zadbać o swoje codzienne menu i wprowadzić do niego więcej warzyw i owoców oraz zdrowe tłuszcze pochodzące z ryb. Warto pamiętać o tym, że dieta ma ogromny wpływ na nasze zdrowie oraz samopoczucie.

Wybrane dla Ciebie
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
Do panierki nie dodaję jajka. Mimo to bez problemu trzyma się mięsa
Do panierki nie dodaję jajka. Mimo to bez problemu trzyma się mięsa
Robię zamiast gulaszu. Mięso tak kruche, że nie potrzeba noża
Robię zamiast gulaszu. Mięso tak kruche, że nie potrzeba noża
To najszybsze bułeczki śniadaniowe. Wystarczy 4 składniki, a są mięciutkie i mają chrupką skórkę
To najszybsze bułeczki śniadaniowe. Wystarczy 4 składniki, a są mięciutkie i mają chrupką skórkę
Gdy podałam na ostatnie andrzejki, bliscy byli w szoku. Ale ta przekąska zniknęła jako pierwsza
Gdy podałam na ostatnie andrzejki, bliscy byli w szoku. Ale ta przekąska zniknęła jako pierwsza
Ten jeden składnik robi robotę. Jarzynowa smakuje jak nigdy wcześniej
Ten jeden składnik robi robotę. Jarzynowa smakuje jak nigdy wcześniej
W niedzielę już nie ubijam kotletów. Schab robię w taki sposób, a mięso jest delikatne i rozpada się pod widelcem
W niedzielę już nie ubijam kotletów. Schab robię w taki sposób, a mięso jest delikatne i rozpada się pod widelcem
Sezon na te owoce właśnie się zaczyna. Ja robię z nich obłędnie miękkie i puszyste ciasto do kawy
Sezon na te owoce właśnie się zaczyna. Ja robię z nich obłędnie miękkie i puszyste ciasto do kawy
Na andrzejki robię cały gar. Ciepłe danie, które znika w mgnieniu oka i zachwyca wszystkich gości
Na andrzejki robię cały gar. Ciepłe danie, które znika w mgnieniu oka i zachwyca wszystkich gości
Pierwszy raz jadłam ją w Zakopanem, a teraz robię sama w 20 minut. Przyjemnie rozgrzewa i jest pyszna
Pierwszy raz jadłam ją w Zakopanem, a teraz robię sama w 20 minut. Przyjemnie rozgrzewa i jest pyszna
Gdy stawiam ją na andrzejkowym stole, goście wyrywają sobie salaterkę. To najlepsza sałatka
Gdy stawiam ją na andrzejkowym stole, goście wyrywają sobie salaterkę. To najlepsza sałatka
Kiedyś gospodynie dodawały do rosołu za każdym razem. Jak nic podbija smak zupy
Kiedyś gospodynie dodawały do rosołu za każdym razem. Jak nic podbija smak zupy