Magda Gessler schudła kolejne 10 kg. Jej metoda jest banalna, ale skuteczna

Magda Gessler ponownie zaskoczyła. W ciągu ostatnich miesięcy udało jej się schudnąć kolejne 10 kg. Zrobiła to bez restrykcyjnej diety. Jej metoda na idealną sylwetkę jest dość banalna, ale za to bardzo skuteczna.

Magda GesslerMagda Gessler
Źródło zdjęć: © Instagram
Paulina Hermann

Fanów interesuje nie tylko podejście Magdy Gessler do kulinariów, ale i to, w jaki sposób udało jej się zrzucić kolejne kilogramy. Co robi, by utrzymać idealną sylwetkę? Restauratorka sama chętnie chwali się swoim sukcesem i opowiada o jego szczegółach. Kilka lat temu w wywiadzie dla "Party" przyznała, że mocno ograniczyła mięso w diecie.

- Nie mam apetytu, takiego niesamowitego łaknienia. Zmniejszyłam, skurczyłam sobie żołądek całą moją historią i zazwyczaj jem na śniadanie biały ser, pomidor, kawę, sok z pomarańczy - powiedziała w rozmowie z JastrząpPost.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami. Na jednej porcji na pewno się nie skończy

Magda Gessler schudła 10 kg. Wyjaśnia, jak to zrobiła

Restauratorka nie spoczęła na laurach i niedawno pokazała się odmieniona. Zrzuciła kolejne kilogramy, o czym opowiedziała w rozmowie z magazynem se.pl. Magda Gessler wspomniała, że nigdy nie była na rygorystycznej diecie. Podkreśliła, że kluczem do sukcesu jest spokój oraz zaufanie sobie. Nakazy i zakazy w żadnym przypadku dobrze nie działają.

Prowadząca program "Kuchenne rewolucje" przyznała, że podstawą jej diety są warzywa, a szczególnie pomidory i ziemniaki. Nie odmawia też sobie ryb. Magda Gessler je codziennie posiłki o tych samych porach, a na talerz nakłada sobie mniejsze porcje.

- Mój sposób na dietę cud to intensywna praca. Ciągle jestem w biegu, ale jednocześnie staram się nie zapominać o regularności w jedzeniu. Z tym że jem mniejsze porcje. To żadne odkrycie, ale działa! - stwierdziła w tym samym wywiadzie.

Jak widać, najprostsze metody są najskuteczniejsze i można szybko oraz zdrowo schudnąć bez przechodzenia na specjalne diety. Trzeba tylko zadbać o swoje codzienne menu i wprowadzić do niego więcej warzyw i owoców oraz zdrowe tłuszcze pochodzące z ryb. Warto pamiętać o tym, że dieta ma ogromny wpływ na nasze zdrowie oraz samopoczucie.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę