WAŻNE
TERAZ

Polacy z Flotylli Sumud "bezpiecznie wylądowali" w Atenach

Magda Gessler w końcu skończyła z plotkami. Wiemy, kto płaci za udział w "Kuchennych Rewolucjach"

Magda Gessler, jeśli możemy się tak wyrazić, puściła parę. Teraz już wiemy, jak "Kuchenne Rewolucje" wyglądają "od kuchni". Kto płaci za remont? Czy za sam udział w programie restauracja musi zapłacić? I czy późniejsze prowadzenie interesu musi być uzgadniane z gwiazdą TVN-u?

Magda Gessler uchyliła rąbka tajemnicy o "Kuchennych Rewolucjach"Magda Gessler uchyliła rąbka tajemnicy o "Kuchennych Rewolucjach"
Źródło zdjęć: © Facebook

"Kuchenne Rewolucje" to program, który na stałe zapisał się nie tylko w historii polskiej telewizji i show-biznesu, ale również w społecznym dyskursie. To samo można powiedzieć o prowadzącej show TVN-u - Magdzie Gessler. Słynna restauratorka jest aktualnie jedną z najlepiej rozpoznawalnych twarzy w Polsce, co z kolei przekłada się na to, że niemal każdy jej krok (zwłaszcza ten "postawiony" w mediach społecznościowych) śledzi tysiące osób.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Pieczona ryba z warzywami. Sprawdzony patent na piątkowy obiad

To właśnie w mediach społecznościowych Magda Gessler postanowiła któregoś razu odnieść się co do powtarzanych od czasu do czasu zarzutów wobec jej programu. Czy TVN naprawdę pobiera od zrujnowanych restauracji biorących udział w "Rewolucjach" opłatę za uczestnictwo? I czy ledwo wiążący koniec z końcem właściciele tychże knajp muszą osobiście płacić za remont przeprowadzany według wytycznych Gessler? Teraz już znamy odpowiedzi na te nurtujące pytania.

Magda Gessler uchyla rąbka tajemnicy

O kulisach "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler opowiedziała podczas popularnego od jakiegoś czasu wśród polskich gwiazd formatu Q&A - pytań i odpowiedzi. Następnie restauratorka podsumowała wszystko na swoich profilach. Teraz już wiemy m.in., że TVN nie pobiera żadnych opłat od restauracji za udział w "Rewolucjach". Gessler potwierdziła również, że i remont jest finansowany przez stację.

Magda Gessler odwiedziła już w ramach "Kuchennych Rewolucji" kilkaset restauracji
Magda Gessler odwiedziła już w ramach "Kuchennych Rewolucji" kilkaset restauracji © Facebook | Kuchenne Rewolucje

Ponadto Magda Gessler poświadczyła, że nigdy nie wie, do jakiej restauracji jedzie. Dodała także, że po zakończeniu programu właściciele restauracji samodzielnie i suwerennie decydują o kwestiach dalszego prowadzenia lokalu i jego rozwoju. Restauratorka zauważyła jednak, że nie jest ona zamknięta na dalszą współpracę.

Zawsze jednak mają moje wsparcie, mogą zadzoenic….odbiorę…doradzę…dziękuje za lata oglądalności…Wasze zaufanie!!! (pisownia oryginalna - red.)

Czujesz się teraz zaspokojony tą dawką wiedzy?

Wybrane dla Ciebie

Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę