PrzepisMakaron chiński z warzywami
Makaron chiński z warzywami
Pyszności
29.04.2020 17:00, aktual.: 08.09.2020 12:22
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Makaron chiński z warzywami to szybkie, łatwe i smaczne danie, które przygotujesz w jednej patelni. Cała rodzina będzie zachwycona!
W przygotowaniu marchewki pomógł nam Zoodler marki Philips.
Składniki:
Sos
- 2 łyżki sos sojowy
- 2 łyżki miód
- 2 łyżki olej sezamowy
- 1 łyżka sos sriracha
Reszta składników
- 1 szt. zielona papryka
- 1 szt. marchewka
- 100 g grzyby shimeji
- 100 g świeży szpinak
- 1 chochla woda po ugotowanym makaronie
- 200 g makaron mie goreng
- 4 łyżki olej roślinny
- 3 ząbki czosnek
- 1 szt. cebula szalotka
- 3 cm świeży imbir
- 1 szt. czerwona papryka
Sposób przygotowania: