Makaron lasagne z serowym nadzieniem w formie przekąski

Makaron kojarzy się nam przede wszystkim z pysznym obiadem. A jak się okazuje wcale nie musi tak być, a najlepiej świadczy o tym poniższy przepis - pyszny makaron lasagne z serowym nadzieniem w formie przekąski.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 40 g ricotta
  2. 4 szt. jaja
  3. 2 ząbki czosnek
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 10 szt. makaron lasagne
  7. 30 g mozzarella
  8. 1 szkl. mąka
  9. 1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą ricottę, jajka oraz czosnek. Dopraw solą i pieprzem.

Obrazek

2. Na całej długości każdego arkusza makaronu rozprowadź przygotowany wcześniej farsz oraz mozzarellę.

Obrazek

3. Każdy makaron zawiń w rulonik. Kiedy uporasz się już z tym zadaniem, włóż przyszłe przekąski na 30 minut do zamrażarki.

Obrazek

4. Przygotuj panierkę i obtocz w niej makaronowe ruloniki.

Obrazek

5. Smaż w rozgrzanym oleju przez kilka minut, aż makaroniki nabiorą złocistego koloru.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik