Makaron spaghetti z botwinką w ciekawym wydaniu

Tym razem mamy dla Ciebie makaron spaghetti w zupełnie innym wydaniu. Już za moment zrobi się bardzo kolorowo, ciekawie i zdrowo!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 300 g makaron ugotowany
  2. 2-3 ząbki czosnek
  3. 2-3 łyżki masło

Botwinka

  1. 1 szt. pęczek botwinki
  2. 2-3 łyżki oliwa z oliwek
  3. 1 szczypta sól
  4. 1 szczypta pieprz

Krem

  1. 1/2 szkl. migdały całe
  2. 2-3 ząbki czosnek
  3. 1/2 szkl. mozzarella starty
  4. 1/2 szt. cytryna sok
  5. 1/3 szkl. oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Oddziel liście od warzywa. Nie zapomnij także o odcięciu końcówek z dwóch stron.

Obrazek

2. Następnie umieść korzenie buraka w folii aluminiowej. Polej je oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wstaw buraki na 30 minut do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. W międzyczasie podziel na mniejsze kawałki liście botwinki.

Obrazek

4. Umieść w blenderze migdały, czosnek, korzeń botwinki bez łupiny, sok z cytryny, mozzarellę oraz oliwę z oliwek.

Obrazek

5. Na patelni połącz ze sobą: czosnek, liście botwinki, przygotowaną mieszankę w blenderze oraz ugotowany makaron. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Żadne śledzie czy karp. W Chorwacji na świąteczny obiad robią dorsza na biało
Żadne śledzie czy karp. W Chorwacji na świąteczny obiad robią dorsza na biało
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
Co się stanie, gdy połkniesz gumę do żucia? Ekspertka wszystko wyjaśnia
Co się stanie, gdy połkniesz gumę do żucia? Ekspertka wszystko wyjaśnia
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥