PrzepisMakaron spaghetti z botwinką w ciekawym wydaniu
Makaron spaghetti z botwinką w ciekawym wydaniu
Tym razem mamy dla Ciebie makaron spaghetti w zupełnie innym wydaniu. Już za moment zrobi się bardzo kolorowo, ciekawie i zdrowo!
Składniki:
Pozostałe składniki
300 g makaron ugotowany
2-3 ząbki czosnek
2-3 łyżki masło
Botwinka
1 szt. pęczek botwinki
2-3 łyżki oliwa z oliwek
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
Krem
1/2 szkl. migdały całe
2-3 ząbki czosnek
1/2 szkl. mozzarella starty
1/2 szt. cytryna sok
1/3 szkl. oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
1. Oddziel liście od warzywa. Nie zapomnij także o odcięciu końcówek z dwóch stron.
2. Następnie umieść korzenie buraka w folii aluminiowej. Polej je oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wstaw buraki na 30 minut do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza).
3. W międzyczasie podziel na mniejsze kawałki liście botwinki.
4. Umieść w blenderze migdały, czosnek, korzeń botwinki bez łupiny, sok z cytryny, mozzarellę oraz oliwę z oliwek.
5. Na patelni połącz ze sobą: czosnek, liście botwinki, przygotowaną mieszankę w blenderze oraz ugotowany makaron. Dokładnie wymieszaj.