Makaron spaghetti z botwinką w ciekawym wydaniu

Tym razem mamy dla Ciebie makaron spaghetti w zupełnie innym wydaniu. Już za moment zrobi się bardzo kolorowo, ciekawie i zdrowo!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 300 g makaron ugotowany
  2. 2-3 ząbki czosnek
  3. 2-3 łyżki masło

Botwinka

  1. 1 szt. pęczek botwinki
  2. 2-3 łyżki oliwa z oliwek
  3. 1 szczypta sól
  4. 1 szczypta pieprz

Krem

  1. 1/2 szkl. migdały całe
  2. 2-3 ząbki czosnek
  3. 1/2 szkl. mozzarella starty
  4. 1/2 szt. cytryna sok
  5. 1/3 szkl. oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Oddziel liście od warzywa. Nie zapomnij także o odcięciu końcówek z dwóch stron.

Obrazek

2. Następnie umieść korzenie buraka w folii aluminiowej. Polej je oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wstaw buraki na 30 minut do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. W międzyczasie podziel na mniejsze kawałki liście botwinki.

Obrazek

4. Umieść w blenderze migdały, czosnek, korzeń botwinki bez łupiny, sok z cytryny, mozzarellę oraz oliwę z oliwek.

Obrazek

5. Na patelni połącz ze sobą: czosnek, liście botwinki, przygotowaną mieszankę w blenderze oraz ugotowany makaron. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców