Makaron w sosie śmietanowo-serowym z brokułem i kurczakiem

Poniżej znajduje się przepis na przyrządzenie makaronu w sosie śmietanowo-serowym z brokułem i kurczakiem.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 łyżka olej
  2. 2 szt. pierś z kurczaka
  3. szczypta płatki chilli
  4. szczypta sól
  5. szczypta pieprz
  6. 1 szklanka mleko
  7. 1/2 szklanki parmezan starty
  8. 200 g serek śmietankowy
  9. 2 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
  10. 350 g makaron ugotowany
  11. 1 szt. brokuł ugotowany, podzielony na różyczki
Sposób przygotowania:

1. Dopraw piersi z kurczaka z obydwóch stron solą i pieprzem. Rozgrzej olej na patelni, a następnie włóż na nią kurczaka. Usmaż z każdej strony, a następnie zdejmij patelnię z ognia. Pokrój kurczaka na kawałki.

Obrazek

2. Na patelni podgrzej mleko, a następnie dodaj do niego parmezan, serek śmietankowy i czosnek. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Kiedy ser się roztopi, dodaj ugotowany makaron brokuła, kurczaka i płatki chilli. Dobrze wymieszaj.

Obrazek

3. Przełóż makaron na talerze. Jeżeli masz ochotę, możesz posypać danie z wierzchu startym parmezanem. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik