Makaron z czerwonym pesto

Ten makaron przygotujecie błyskawicznie i bez większych problemów :) Co więcej, jego smak jest po prostu wyjątkowy. Takie połączenia lubimy najbardziej, a Wy?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 100 g suszone pomidory odsączone
  2. 75 g orzeszki pini
  3. 6 łyżek parmezan
  4. 1 łyżeczka sól morska
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1 garść bazylia
  7. 50-100 ml oliwa z oliwek
  8. 400 g makaron tagliatelle ugotowany
  9. 100 g boczek podsmażony i pokrojony w kostkę
  10. 16 szt. pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania:

1. Na suchej patelni upraż orzeszki. W blenderze połącz suszone pomidory, orzeszki, parmezan (2 łyżki), sól morską i czosnek.

Obrazek

2. Dodaj bazylię i zmiksuj wszystkie składniki.

Obrazek

3. Jako ostatni element dodaj oliwę z oliwek. Ponownie zmiksuj.

Obrazek

4. Powstałe pesto przełóż do garnka, a następnie dodaj ugotowany wcześniej makaron. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Gotowe danie udekoruj przy pomocy pomidorków koktajlowych, boczku, parmezanu i bazylii.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik