PrzepisMakaronyMakaron z czerwonym pesto

Makaron z czerwonym pesto

Ten makaron przygotujecie błyskawicznie i bez większych problemów :) Co więcej, jego smak jest po prostu wyjątkowy. Takie połączenia lubimy najbardziej, a Wy?

Makaron z czerwonym pesto
Pyszności

24.01.2018 | aktual.: 25.01.2018 11:57

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  1. 100 g suszone pomidory odsączone
  2. 75 g orzeszki pini
  3. 6 łyżek parmezan
  4. 1 łyżeczka sól morska
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1 garść bazylia
  7. 50-100 ml oliwa z oliwek
  8. 400 g makaron tagliatelle ugotowany
  9. 100 g boczek podsmażony i pokrojony w kostkę
  10. 16 szt. pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania:

1. Na suchej patelni upraż orzeszki. W blenderze połącz suszone pomidory, orzeszki, parmezan (2 łyżki), sól morską i czosnek.

Obraz

2. Dodaj bazylię i zmiksuj wszystkie składniki.

Obraz

3. Jako ostatni element dodaj oliwę z oliwek. Ponownie zmiksuj.

Obraz

4. Powstałe pesto przełóż do garnka, a następnie dodaj ugotowany wcześniej makaron. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

5. Gotowe danie udekoruj przy pomocy pomidorków koktajlowych, boczku, parmezanu i bazylii.

Obraz