PrzepisDania główneSurowy makaron wrzuciła na patelnię. Po 20 minutach powstało coś tak pysznego, że aż ślinka cieknie
Surowy makaron wrzuciła na patelnię. Po 20 minutach powstało coś tak pysznego, że aż ślinka cieknie
Kto chciałby zjeść makaron? Jeśli właśnie macie ochotę na coś pysznego i prostego do przyrządzenia warto poznać ten sekret. Do zrobienia tej pasty potrzebujecie tylko jednego naczynia! Wyjdzie smakowicie, a nie spędzicie w kuchni dużo czasu.
Frania
26.10.2016 | aktual.: 05.06.2017 13:44
Składniki:
- 4 ząbki czosnek wycisnięty
- 500 ml bulion z kurczaka lub warzyw
- 50 ml mleko
- 1 łyżka masło
- 250 g makaron (spaghetti linguine, fettuccine)
- 100 g parmezan starty
- sól pieprz, olej, pietruszka
Sposób przygotowania:
1. Na głęboką patelnię nalej trochę oleju i wrzuć czosnek.
2. Po około 1-2 min. Przychodzi pora na bulion i mleko.
3. Do tego masło.
4. Wrzuć jeszcze surowy makaron. Dodaj sól i pieprz.
5. ... pozwól mu się ugotować w całości.
6. Kiedy zacznie bulgotać, zmniejsz od razu ogień. Dobrze całość wymieszaj i nałóż pokrywkę.
7. Mniej więcej co 5 minut energicznie mieszaj, aby makaron się nie przykleił.
8. Po 15-20 minutach dodaj parmezan.
9. Nie zapomnij jeszcze o pietruszce i wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj gorące!
10. Smacznego!