Surowy makaron wrzuciła na patelnię. Po 20 minutach powstało coś tak pysznego, że aż ślinka cieknie
Kto chciałby zjeść makaron? Jeśli właśnie macie ochotę na coś pysznego i prostego do przyrządzenia warto poznać ten sekret. Do zrobienia tej pasty potrzebujecie tylko jednego naczynia! Wyjdzie smakowicie, a nie spędzicie w kuchni dużo czasu.
Frania
Składniki:
- 4 ząbki czosnek wycisnięty
- 500 ml bulion z kurczaka lub warzyw
- 50 ml mleko
- 1 łyżka masło
- 250 g makaron (spaghetti linguine, fettuccine)
- 100 g parmezan starty
- sól pieprz, olej, pietruszka
Sposób przygotowania:
1. Na głęboką patelnię nalej trochę oleju i wrzuć czosnek.
2. Po około 1-2 min. Przychodzi pora na bulion i mleko.
3. Do tego masło.
4. Wrzuć jeszcze surowy makaron. Dodaj sól i pieprz.
5. ... pozwól mu się ugotować w całości.
6. Kiedy zacznie bulgotać, zmniejsz od razu ogień. Dobrze całość wymieszaj i nałóż pokrywkę.
7. Mniej więcej co 5 minut energicznie mieszaj, aby makaron się nie przykleił.
8. Po 15-20 minutach dodaj parmezan.
9. Nie zapomnij jeszcze o pietruszce i wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj gorące!
10. Smacznego!