Makaron z piekarnika na 4 sposoby w genialnym wydaniu

Tym razem mamy dla Ciebie makaron z piekarnika i to na 4 różne sposoby. To po prostu idealna kombinacja, której nie możesz przegapić!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

4 Smak

  1. 150 g makaron świderki ugotowany
  2. 3-4 łyżki zielone pesto
  3. 100 g pomidorki koktajlowe
  4. 100 g mini mozzarella
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz

3 Smak

  1. 150 g makaron świderki ugotowany
  2. 1 szt. papryka czerwona mała
  3. 1 szt. papryka żółta mała
  4. 3-4 szt. szparagi
  5. 1 szt. cukinia mała
  6. 1 szt. ząbek czosnku posiekany
  7. 3-4 łyżki oliwa z oliwek
  8. 1/2 łyżeczki sól
  9. 1/2 łyżeczki pieprz

1 Smak

  1. 150 g makaron świderki ugotowany
  2. 200 g sos pomidorwy
  3. 20 g mini pepperoni
  4. 40 g oliwki czarne
  5. 20 g ser parmezan starty

2 Smak

  1. 1/2 łyżeczki sól
  2. 1/2 łyżeczki pieprz
  3. 150 g makaron świderki ugotowany
  4. 200 g śmietanka 36 %
  5. 1-2 szt. marchewka ugotowana
  6. 100 g brokuł ugotowany
  7. 1/2 łyżeczki czosnek suszony

Sposób przygotowania:

1. Z folii aluminiowej stwórz 4 przegródki, w których umieść ugotowany makaron. Do pierwszej luki dodaj sos pomidorowy, mini pepperoni, czarne oliwki i ser parmezan.

Obrazek

2. Piecz przez 20 minut w piekarniku (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. W drugiej komorze do ugotowanego makaronu dodaj śmietankę, ugotowaną marchewkę i brokuł, czosnek suszony, sól i pieprz.

Obrazek

4. Piecz przez 20 minut w piekarniku (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Trzecią część makaronu połącz z paprykami, szparagami, cukinią, czosnkiem, oliwą z oliwek, solą i pieprzem.

Obrazek

6. Piecz przez 20 minut w piekarniku (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. I czas na ostatnią propozycję, którą stworzysz przy pomocy makaronu, zielonego pesto, pomidorków koktajlowych, mozzarelli, pieprzu i soli.

Obrazek

8. Piecz przez 20 minut w piekarniku (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców