Makaron z piekarnika na 4 sposoby w genialnym wydaniu

Tym razem mamy dla Ciebie makaron z piekarnika i to na 4 różne sposoby. To po prostu idealna kombinacja, której nie możesz przegapić!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

4 Smak

  1. 150 g makaron świderki ugotowany
  2. 3-4 łyżki zielone pesto
  3. 100 g pomidorki koktajlowe
  4. 100 g mini mozzarella
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz

3 Smak

  1. 150 g makaron świderki ugotowany
  2. 1 szt. papryka czerwona mała
  3. 1 szt. papryka żółta mała
  4. 3-4 szt. szparagi
  5. 1 szt. cukinia mała
  6. 1 szt. ząbek czosnku posiekany
  7. 3-4 łyżki oliwa z oliwek
  8. 1/2 łyżeczki sól
  9. 1/2 łyżeczki pieprz

1 Smak

  1. 150 g makaron świderki ugotowany
  2. 200 g sos pomidorwy
  3. 20 g mini pepperoni
  4. 40 g oliwki czarne
  5. 20 g ser parmezan starty

2 Smak

  1. 1/2 łyżeczki sól
  2. 1/2 łyżeczki pieprz
  3. 150 g makaron świderki ugotowany
  4. 200 g śmietanka 36 %
  5. 1-2 szt. marchewka ugotowana
  6. 100 g brokuł ugotowany
  7. 1/2 łyżeczki czosnek suszony

Sposób przygotowania:

1. Z folii aluminiowej stwórz 4 przegródki, w których umieść ugotowany makaron. Do pierwszej luki dodaj sos pomidorowy, mini pepperoni, czarne oliwki i ser parmezan.

Obrazek

2. Piecz przez 20 minut w piekarniku (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. W drugiej komorze do ugotowanego makaronu dodaj śmietankę, ugotowaną marchewkę i brokuł, czosnek suszony, sól i pieprz.

Obrazek

4. Piecz przez 20 minut w piekarniku (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Trzecią część makaronu połącz z paprykami, szparagami, cukinią, czosnkiem, oliwą z oliwek, solą i pieprzem.

Obrazek

6. Piecz przez 20 minut w piekarniku (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. I czas na ostatnią propozycję, którą stworzysz przy pomocy makaronu, zielonego pesto, pomidorków koktajlowych, mozzarelli, pieprzu i soli.

Obrazek

8. Piecz przez 20 minut w piekarniku (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Żadne śledzie czy karp. W Chorwacji na świąteczny obiad robią dorsza na biało
Żadne śledzie czy karp. W Chorwacji na świąteczny obiad robią dorsza na biało
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
Co się stanie, gdy połkniesz gumę do żucia? Ekspertka wszystko wyjaśnia
Co się stanie, gdy połkniesz gumę do żucia? Ekspertka wszystko wyjaśnia
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟