WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 2. golu Polski

Makaron z warzywami

Oto propozycja dla wszystkich miłośników warzyw. Tej kolorowej mieszance z makaronem nie sposób odmówić. Zakochacie się w niej od pierwszego wejrzenia :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 250 g pieczarki
  2. 1 szt. cukinia ćwiartki
  3. 1/4 szkl. parmezan
  4. 1/4 szkl. bazylia posiekana
  5. 1 szt. papryka żółta pokrojona w paski
  6. 6 szt. pomidorki przekrojone na pół
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 2 ząbki czosnek
  10. 120 g serek śmietankowy
  11. 1/3 szkl. woda po makaronie
  12. 250 g makaron wstążki ugotowany
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą pieczarki, cukinię, żółtą paprykę oraz pomidorki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

2. Dodaj serek śmietankowy i trochę wody po ugotowanym makaronie. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Następnie na patelnię wrzuć ugotowany makaron.

Obrazek

4. Wszystko posyp parmezanem i posiekaną bazylią. I ponownie dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser