Makaron z wołowiną i warzywami

Jesteś miłośnikiem makaronów, ale znudziło Ci się tradycyjne spaghetti? Jeśli tak, już za chwilę poznasz genialną recepturę na pyszny makaron z wołowiną i warzywami. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula posiekana
  2. 3 szt. papryka różne kolory
  3. 2 ząbki czosnek
  4. 300 g makaron ugotowany
  5. 1 szt. brokuł
  6. 2 szczypty sól
  7. 2 szczypty pieprz
  8. 300 g wołowina
  9. 1/4 szkl. sos sojowy
  10. 2 łyżki sok z cytryny
  11. 1/2 łyżeczki pieprz cayenne
  12. 1 łyżeczka miód
Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzaną patelnię wrzuć posiekaną cebulę, kolorowe papryki oraz brokuł. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem.

Obrazek

2. Na drugiej patelni umieść kawałki wołowiny. Je również dopraw przy użyciu soli i pieprzu.

Obrazek

3. W międzyczasie przygotuj sos, na który składać się będzie: sos sojowy, miód, sok z cytryny, czosnek, pieprz cayenne oraz miód.

Obrazek

4. Kiedy wołowina będzie już gotowa, dodaj do niej wcześniej przygotowane warzywa, ugotowany makaron oraz sos własnej roboty. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. I danie jest już gotowe do podania. Palce lizać!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik