Makaronowe rulony z pysznym farszem

Dziś przychodzimy z pomysłem na szybką i pyszną przekąskę. Takiego połączenia nie możecie przegapić :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. pierś z kurczaka pokrojona w kostkę
  2. 50 ml olej
  3. 2 łyżki przyprawa fajita
  4. 1/2 szkl. cebula drobno posiekana
  5. 1 szt. czerwona papryka pokrojona w kostkę
  6. 6 szt. makaron lasagne ugotowany
  7. 1/2 opakowania serek śmietankowy
  8. 300 ml sos pomidorowy
  9. 1 szkl. mozzarella starta

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą kurczaka, olej i przyprawę fajitę.

Obrazek

2. Następnie dodaj cebulę i paprykę. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i podsmaż na patelni.

Obrazek

3. Na ugotowanym makaronie rozprowadź serek śmietankowy. Następnie dodaj wcześniej przygotowany farsz. Zwiń makaron w rulon.

Obrazek

4. Przełóż makaronowe rulony do formy do pieczenia. Następnie na wierzchu rozprowadź sos pomidorowy i mozarellę. Piecz danie przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser