Makaronowy miks z kurczakiem, szpinakiem i camembert

Oto pyszny miks, w którym każdy znajdzie coś dla siebie :) To genialna mieszanka, której po prostu nie sposób powiedzieć nie!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. pierś z kurczaka
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 200 g makaron cannelloni ugotowany, Twój ulubiony
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 2 łyżki oliwa z oliwek
  7. 6 szt. pomidory suszone w oleju
  8. 120 g szpinak
  9. 100 ml śmietanka 30%
  10. 80 g ser camembert
  11. 130 g mozzarella
Sposób przygotowania:

1. Do miski z pokrojonym kurczakiem dodaj czosnek, sól, pieprz i oliwę. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Podsmaż kurczaka na patelni. Po chwili dodaj suszone pomidory.

Obrazek

3. Jako ostatni dodatek dodaj świeży szpinak. Ponownie dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. W garnku połącz ze sobą śmietankę 30%, ser camembert oraz mozzarellę.

Obrazek

5. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę i ugotowany makaron. Wymieszaj wszystkie składniki.

Obrazek

6. Przesyp makaronową mieszankę do formy do pieczenia i posyp mozzarellą. Zapiekaj makaron przez 5 minut w rozgrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. I to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik