WAŻNE
TERAZ

Policyjny pościg we Wrocławiu. W bagażniku był człowiek

Makaronowy miks z kurczakiem, szpinakiem i camembert

Oto pyszny miks, w którym każdy znajdzie coś dla siebie :) To genialna mieszanka, której po prostu nie sposób powiedzieć nie!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. pierś z kurczaka
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 200 g makaron cannelloni ugotowany, Twój ulubiony
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 2 łyżki oliwa z oliwek
  7. 6 szt. pomidory suszone w oleju
  8. 120 g szpinak
  9. 100 ml śmietanka 30%
  10. 80 g ser camembert
  11. 130 g mozzarella
Sposób przygotowania:

1. Do miski z pokrojonym kurczakiem dodaj czosnek, sól, pieprz i oliwę. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Podsmaż kurczaka na patelni. Po chwili dodaj suszone pomidory.

Obrazek

3. Jako ostatni dodatek dodaj świeży szpinak. Ponownie dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. W garnku połącz ze sobą śmietankę 30%, ser camembert oraz mozzarellę.

Obrazek

5. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę i ugotowany makaron. Wymieszaj wszystkie składniki.

Obrazek

6. Przesyp makaronową mieszankę do formy do pieczenia i posyp mozzarellą. Zapiekaj makaron przez 5 minut w rozgrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Żadne śledzie czy karp. W Chorwacji na świąteczny obiad robią dorsza na biało
Żadne śledzie czy karp. W Chorwacji na świąteczny obiad robią dorsza na biało
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
Co się stanie, gdy połkniesz gumę do żucia? Ekspertka wszystko wyjaśnia
Co się stanie, gdy połkniesz gumę do żucia? Ekspertka wszystko wyjaśnia
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀