Makaronowy tort z pulpetami

Pyszny tort w wydaniu obiadowym i na słono kompletnie zawrócił nam w głowach ? Oj będzie się działo ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Szpinakowa mieszanka

  1. 250 g ricotta
  2. 200 g serek śmietankowy
  3. 1 opakowanie szpinak mrożony
  4. 1/3 szkl. mozzarella
  5. 1 szt. jajko
  6. 2 ząbki czosnek
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Makaronowa mieszanka

  1. 5 szt. jajka
  2. 1/3 szkl. mozzarella
  3. 1 łyżeczka suszona bazylia
  4. 1 ząbek czosnek
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 500 g makaron
  8. 1 szkl. passata pomidorowa

Mięsna mieszanka

  1. 300 g wołowina
  2. 1 łyżeczka kmin rzymski
  3. 1 łyżeczka papryka słodka
  4. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  5. 1/2 szkl. mozzarella
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą ricottę, serek śmietankowy i szpinak.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj mozzarellę, jajko, czosnek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Czas na połączenie ugotowanego makaronu, passaty pomidorowej, mozzarelli, bazylii, czosnku, pieprzu, soli oraz jajek.

Obrazek

4. I na koniec mieszanka z wołowiną. Dodaj do mięsa czosnek granulowany, kmin rzymski, paprykę słodką, sól oraz pieprz.

Obrazek

5. W formie do pieczenia umieść połowę mieszanki z makaronem, po czym dodaj miks z serem i szpinakiem.

Obrazek

6. Na wierzchu ułóż drugą warstwę makaronu. Posyp żółtym serem i dodaj pulpety ulepione z mięsa wołowego. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców