Marchewkowe spaghetti z kurczakiem

Marchewkowe spaghetti z kurczakiem i sosem z pieczonej papryki to niesamowita kombinacja smaków, której nie możesz przegapić. To danie łączy w sobie wszystko to, co najlepsze. Co więcej,  jego przygotowanie jest bajecznie proste. Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

Przy przygotowaniu marchewkowego makaronu i puree z pieczonej papryki pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

Sos z pieczonej papryki

  1. 2 szt. czerwona papryka
  2. 1 ząbek czosnek
  3. 1/3 szkl. oliwa z oliwek
  4. 1/2 łyżeczki sól
  5. 1/3 łyżeczki pieprz
  6. 1 łyżeczka słodka papryka

Reszta składników

  1. 1/2 łyżeczki sól
  2. 1/3 łyżeczki pieprz
  3. 3 szt. marchewki
  4. 1 szt. cebula
  5. 1 szt. filet z kurczaka
  6. 1/2 szkl. bulion drobiowy

Sposób przygotowania:

1. Usuń z papryk gniazda niesienne. Następnie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 10-15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza, opcja grilla).

Obrazek

2. W międzyczasie przygotuj marchewkowy makaron przy pomocy zoodlera.

Obrazek

3. Usuń skórkę z upieczonych papryk i zblenduj je z czosnkiem, słodką papryką, solą, pieprzem i oliwą z oliwek.

Obrazek

4. Podsmaż kawałki kurczaka na rozgrzanej patelni. Nie zapomnij doprawić mięsa przy pomocy soli i pieprzu.

Obrazek

5. Następnie dodaj: cebulę, marchewkowy makaron, bulion i sos z pieczonej papryki. Dokładnie wymieszaj i podgrzewaj przez kilka minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców