Mini lasagne z zaskakującymi składnikami

Tym razem mamy dla Was pyszności w wersji mini, które pokochacie od pierwszego kęsa. Po prostu nie możecie tego przegapić :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 4 szt. makaron lasagne ugotowany
  2. 400 g sos beszamelowy
  3. 200 g łosoś wędzony
  4. 100 g pieczarki
  5. 1 łyżka masło
  6. 30 g parmezan
Sposób przygotowania:

1. Z ugotowanego makaronu wytnij koła.

Obrazek

2. Następnie w formie do pieczenia umieść metalową foremkę i na jej dnie ułóż arkusz makaronu. Następnie stwórz warstwę z sosu beszamelowego.

Obrazek

3. Potem dodaj łososia i pieczarki podsmażone na masełku. Powtórz cały proces 3 razy.

Obrazek

4. Na wierzchu posyp parmezanem. Usuń metalową formę.

Obrazek

5. Piecz danie przez 15 minut w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik