InspiracjeNadziej kapelusze mięsem i ułóż na ruszcie. Goście będą chcieli ukraść ci ten przepis

Nadziej kapelusze mięsem i ułóż na ruszcie. Goście będą chcieli ukraść ci ten przepis

Faszerowane pieczarki z grilla
Faszerowane pieczarki z grilla
Źródło zdjęć: © Królestwo garów
Katarzyna Gileta

12.06.2024 10:15, aktual.: 12.06.2024 11:06

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Faszerowane kapelusze pieczarek to fantastyczny pomysł na kolację lub przekąskę. Grzyby możemy przygotować w piekarniku lub na grillu. Przepis jest banalnie prosty, a lista składników krótka. Gwarantujemy, że jak raz ich spróbujecie, nie będziecie mogli przestać jeść.

Danie, które z powodzeniem możemy przyrządzić podczas pobytu na działce czy wyjazdu, to pieczarki faszerowane mięsem. Jest to propozycja, która doskonale sprawdzi się w plenerze, pod warunkiem że mamy do dyspozycji grill. Pamiętajmy jednak, by grillować pieczarki na tacce i pod przykryciem. Dzięki temu grzyby będą miały szansę dobrze się upiec, a ich smak będzie jeszcze bardziej intensywny.

Jeżeli nie dysponujemy grillem z pokrywą, nie ma problemu. Możemy z powodzeniem użyć folii aluminiowej do przykrycia pieczarek. To proste rozwiązanie pozwoli nam uzyskać podobny efekt, jak w przypadku użycia grilla z pokrywą. Przepis na pieczarki faszerowane mięsem mielonym zaproponowała Joanna, autorka bloga "Królestwo garów".

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Faszerowane pieczarki z grilla - przepis

Składniki:

  • 10 dużych, ładnych pieczarek,
  • 250 mięsa wieprzowego mielonego (łopatka),
  • 3 ząbki czosnku,
  • sól,
  • chili w proszku lub ostra papryka.

Sposób przygotowania:

  1. Czosnek rozgnieść. Pieczarki oczyścić, nie obierać.
  2. Wyrwać nóżki, które posiekać i wymieszać z czosnkiem, oraz mięsem. Doprawić do smaku solą i chili.
  3. Wypełnić pieczarki farszem. Grillować na tacce i pod przykryciem.
Źródło artykułu:Pysznosci.pl
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także