Zjadł najostrzejszą kiełbasę świata, która wcześniej pokonała Książula. "Trochę paliła"

Niemiecki curry wurst, czyli najostrzejsza kiełbasa świata przyciąga wielu fanów ostrego smaku. Jakiś czas temu przetestował ją Łukasz Demon, który na TikToku znany jest z tego, że nawet najbardziej pikantne potrawy ocenia jako "lekko ostre" lub "dobre dla początkujących".

ObrazekNajostrzejsza kiełbasa świata tylko go trochę paliła (TikTok)
Paulina Hermann

Wyzwanie tiktokerowi rzucił Książulo, którego curry wurst pokonał po pierwszym gryzie. Youtuber miał nieprzyjemne dolegliwości pokarmowe i zarzekał się, że "nigdy więcej nie zje nic ostrego". Łukasz Demon od razu podjął wyzwanie i udał się do baru Curry und Chilli. Jego przygoda z wurstem znacznie różniła się od tego, z czym zmagał się Książulo.

Najostrzejsza kiełbasa na świecie na początku zestresowała tiktokera

- Chodziłem jak na szpilkach, ale na szczęście tu jestem - mówi Łukasz Demon w filmiku.

Podziękował też za "super wyzwanie, dzięki któremu czuje, że żyje".

Wybrał najostrzejszy sos, który ma zawrotne 7 777 777 w skali Scoville'a, czyli pali niczym piekło.

Na początku Łukasz Demon zażyczył sobie... jeszcze więcej sosu! Jak wchodzić w challenge, to na całość. Kiedy wziął pierwszego kęsa, stwierdził, że "jest pikantne". Tiktoker często przyspiesza swoje filmiki, by pokazać, jak ostre dania na niego działają. Kiełbasa również dostąpiła tego zaszczytu. Od razu widać, że curry wurst nie był dla niego zbyt wielkim wyzwaniem.

Obrazek
Najostrzejsza kiełbasa świata (TikTok)

"Trochę mnie pali"

Łukaszowi Demonowi wyzwanie bardzo się spodobało, nie było nawet widać po nim, że zjadł coś piekielnie ostrego. Zupełnie jakby kilka minut temu skończył kebaba z łagodnym sosem. Najostrzejsza kiełbasa świata "nie miała nawet podjazdu do top trójki challengy" (tiktoker testował nawet czystą kapsaicynę, piekielnie pikantne skrzydełka i burgera, który miał 9 200 000 Scovilli).

Chociaż kiełbasa "ma moc", to nie zrobiła na nim większego wrażenia. Za to fani tiktokera nie mogli wyjść z podziwu.

"Chłop jest niezniszczalny. I do tego ma drip!" - napisał jeden komentujący.

Kolejny dodał:

"Poskąpili ci sosu, mogłeś im powiedzieć, że jesteś tu, aby zweryfikować, bo jesteś jedyną osobą na tej planecie, której opinia na temat ostrego ma znaczenie".
"Jak on mówi że ostre, to ja bym pewnie umarł po jednym gryzie" - stwierdził inny fan.

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku