Nikt nie robi tego śniadania tak, jak Anna Lewandowska. To najzdrowsza wersja jajecznicy
Po świątecznym łakomstwie na pewno i ty marzysz o czymś zdrowym i lekkim na śniadanie. My też to poczuliśmy — i od razu rzuciliśmy się na przepis Anny Lewandowskiej na prawdopodobnie najzdrowszą jajecznicę świata. Oczywiście o cały ten prozdrowotny efekt dbają starannie dobrane przez Lewandowską dodatki.
28.12.2023 13:21
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Kiedy mowa o zdrowym gotowaniu, chyba nikt nie przychodzi nam do głowy tak szybko, co Anna Lewandowska. Słynna trenerka, specjalistka od zdrowego odżywiania i modelowania szczupłej sylwetki, w tych kwestiach po prostu nie ma sobie równych. I żeby nie sprawiać wrażenia, że jej potrawy są jedynie zdrowe i lekkostrawne, natychmiast dodajemy, że większość z nich jest również absolutnie smaczna.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Nie tak dawno temu, bo na święta Bożego Narodzenia, publikowaliśmy ciekawy przepis Anny Lewandowskiej na zdrowe śledzie w oleju (oczywiście lnianym). Dzisiaj chcemy się z tobą podzielić recepturą żony Roberta Lewandowskiego na prozdrowotną jajecznicę. Przyznaj, że po zajadaniu się przez ostatnie 3 dni kilogramami sałatki jarzynowej i ciast, taka potrawa marzy ci się jak nic innego. My mamy to samo.
Przygotowanie jajecznicy według Anny Lewandowskiej nie jest trudne, a w recepturze — tym razem — nie pojawiają się wcale drogie i trudno dostępne składniki. Cała magia tkwi w prostocie, ale i kreatywnym jej wykorzystaniu. A zresztą, po prostu przekonaj się sam! Oto przepis. Powodzenia!
Jajecznica według Anny Lewandowskiej
Składniki:
- 60 g polędwicy z indyka,
- 6 dużych jajek,
- 2 garście świeżego szpinaku,
- 2 pomidory,
- 1 dojrzałe awokado,
- 1 cebula,
- 1 marchewka,
- sól, pieprz,
- masło klarowane.
Sposób przygotowania:
- Polędwicę z indyka, a także pozostałe składniki: pomidory, cebulę oraz awokado pokrój w kostkę. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce. Jajka rozbij i oddziel żółtka od białek.
- Marchewkę i cebulę podsmaż na maśle klarowanym. Dodaj indyka. Kiedy się zarumieni, dorzuć również szpinak i pomidory. Chwilę podsmażaj, a następnie wlej na patelnię białka. Kiedy się zetną, dorzuć również żółtka i awokado.
- Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Smaż do uzyskania ulubionej konsystencji. Smacznego!