Nikt nie robi tego śniadania tak, jak Anna Lewandowska. To najzdrowsza wersja jajecznicy

Po świątecznym łakomstwie na pewno i ty marzysz o czymś zdrowym i lekkim na śniadanie. My też to poczuliśmy — i od razu rzuciliśmy się na przepis Anny Lewandowskiej na prawdopodobnie najzdrowszą jajecznicę świata. Oczywiście o cały ten prozdrowotny efekt dbają starannie dobrane przez Lewandowską dodatki.

Anna Lewandowska ma na jajecznicę swój własny, autorski patentAnna Lewandowska ma na jajecznicę swój własny, autorski patent
Źródło zdjęć: © Canva, Facebook | Anna Lewandowska, Maksim Krysanow

Kiedy mowa o zdrowym gotowaniu, chyba nikt nie przychodzi nam do głowy tak szybko, co Anna Lewandowska. Słynna trenerka, specjalistka od zdrowego odżywiania i modelowania szczupłej sylwetki, w tych kwestiach po prostu nie ma sobie równych. I żeby nie sprawiać wrażenia, że jej potrawy są jedynie zdrowe i lekkostrawne, natychmiast dodajemy, że większość z nich jest również absolutnie smaczna.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zapytaliśmy Polaków o ich ulubione dania wigilijne. Odpowiedzi mogą zadziwiać

Nie tak dawno temu, bo na święta Bożego Narodzenia, publikowaliśmy ciekawy przepis Anny Lewandowskiej na zdrowe śledzie w oleju (oczywiście lnianym). Dzisiaj chcemy się z tobą podzielić recepturą żony Roberta Lewandowskiego na prozdrowotną jajecznicę. Przyznaj, że po zajadaniu się przez ostatnie 3 dni kilogramami sałatki jarzynowej i ciast, taka potrawa marzy ci się jak nic innego. My mamy to samo.

Przygotowanie jajecznicy według Anny Lewandowskiej nie jest trudne, a w recepturze — tym razem — nie pojawiają się wcale drogie i trudno dostępne składniki. Cała magia tkwi w prostocie, ale i kreatywnym jej wykorzystaniu. A zresztą, po prostu przekonaj się sam! Oto przepis. Powodzenia!

Jajecznica według Anny Lewandowskiej

Składniki:

  • 60 g polędwicy z indyka,
  • 6 dużych jajek,
  • 2 garście świeżego szpinaku,
  • 2 pomidory,
  • 1 dojrzałe awokado,
  • 1 cebula,
  • 1 marchewka,
  • sól, pieprz,
  • masło klarowane.
Anna Lewandowska dodaje do jajecznicy m.in. awokado i szpinak
Anna Lewandowska dodaje do jajecznicy m.in. awokado i szpinak © Canva | pixelshot

Sposób przygotowania:

  1. Polędwicę z indyka, a także pozostałe składniki: pomidory, cebulę oraz awokado pokrój w kostkę. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce. Jajka rozbij i oddziel żółtka od białek.
  2. Marchewkę i cebulę podsmaż na maśle klarowanym. Dodaj indyka. Kiedy się zarumieni, dorzuć również szpinak i pomidory. Chwilę podsmażaj, a następnie wlej na patelnię białka. Kiedy się zetną, dorzuć również żółtka i awokado.
  3. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Smaż do uzyskania ulubionej konsystencji. Smacznego!
Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku