Obowiązkowy w męskiej diecie. Działa prawie jak niebieska tabletka

Przyprawa, która nie bez powodu jest obowiązkowa w męskiej diecie. Wachlarz jej działania jest naprawdę szeroki, jednak to ta jedna właściwość zaskakuje najbardziej. Okazuje się, że jest idealnym środkiem na zwiększenie potencji. Jak stosować tę przyprawę, by szybko zauważyć efekty? 

Przyprawa - zielony kardamon. Fot. AdobestockPrzyprawa - zielony kardamon. Fot. Adobestock

Kwoty, które należy zapłacić za najdroższe przyprawy świata, potrafią zaskoczyć. Na pierwszym miejscu rankingu znajduje się szafran, który kochają najbardziej cenieni kucharze na świecie. Za kilogram tej wyjątkowej przyprawy trzeba zapłacić około 40 tys. złotych. Drugie miejsce zajmuje wanilia z Meksyku. Za jej laski trzeba zapłacić około 2 tys. złotych. Podium zamyka kardamon, którego cena za kilogram wynosi około 600 złotych. Okazuje się jednak, że jest warty tej ceny, ponieważ działa na potencję i ma wiele innych zalet, które doceni każdy z nas.

Przyprawa, która działa na potencję. Zielony kardamon powinien znać każdy mężczyzna

Kardamon to przyprawa, która Polakom głównie kojarzy się z alkoholem bądź wytrawnymi daniami. Wielu może być zaskoczonych tym, że w krajach azjatyckich, mimo jej korzennego smaku i tego, że potrafi szczypać w język, używana jest do deserów.

Okazuje się jednak, że warto polubić smak tej przyprawy, ponieważ włączenie jej do diety potrafi zdziałać cuda. Zielony kardamon zawiera ogromne ilości witamin i minerałów, i od kilkuset lat jest elementem medycyny naturalnej. Doskonale radzi sobie z dolegliwościami układu trawienia, ale też z grypą czy przeziębieniem, ponieważ ma działanie antybakteryjne. Pobudza apetyt, sprawia, że nudności i wymioty ustają, a wzdęcia i zgagę przegania na dobre.

Zielony kardamon to przyprawa, którą powinni w szczególności zainteresować się mężczyźni. Radzi sobie z problemami typowo męskimi. Wzmaga i przedłuża erekcję oraz zwiększa potencję.

Przyprawa, która działa na potencję. Zielony kardamon. Fot. Pixabay
Przyprawa, która działa na potencję. Zielony kardamon. Fot. Pixabay

Najdroższe przyprawy świata. Dlaczego kardamon jest tak drogi?

Niektórzy zastanawiają się, dlaczego zielony kardamon jest tak drogi. Na cenę składa się przede wszystkim sposób zbierania i przygotowywania, ale też trud, który trzeba włożyć w jego uprawę. Co ciekawe, aby wyprodukować kilogram zielonego kardamonu, potrzebne jest sześć kilogramów strąków. Roślina nie nadaje się jednak do uprawy w każdym miejscu, a czas oczekiwania na zbiory wynosi aż trzy lata.

Przyprawa - zielony kardamon. Fot. Adobestock
Przyprawa - zielony kardamon. Fot. Adobestock

 Szukasz pomysłu na obiad? Wypróbuj przepis na pulpety po cygańsku w aromatycznym sosie pomidorowym z warzywami

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej