Pizza i spaghetti w jednym

Jeśli szukacie pomysłu na pyszny obiad, który Wasz maluch pokocha od pierwszego kęsa, trafiliście w odpowiednie miejsce. Takiej kombinacji z pewnością nie odmówi ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3/4 opkaowania makaron spaghetti ugotowany
  2. 2 szkl. sos pomidorowy
  3. 1 szkl. czarne oliwki pokrojone na mniejsze kawałki
  4. 1/2 szkl. parmezan
  5. 3/4 szt. zielona papryka posiekana w kostkę
  6. 1,5 szkl. miks serów
  7. 1,5 łyżeczki zioła prowansalskie
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 1 szczypta sól
  10. 1/2 opakowania salami mini
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą ugotowany makaron, sos pomidorowy, czarne oliwki (połowę), parmezan, zieloną paprykę (połowę), miks serów (1/2 szkl.), zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Powstałą mieszankę przełóż do formy do pieczenia.

Obrazek

3. Na wierzchu stwórz kolejną warstwę z żółtego sera. Ponownie dodaj zieloną paprykę i oliwki. Nie zapomnij dodać również salami.

Obrazek

4. Piecz danie przez 40 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇