Pizzo-Lasagne

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznej i wyjątkowej pizzo-lasagne.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 łyżka olej
  2. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  3. 2 szt. jajka
  4. 200 g parmezan starty
  5. 20 szt. makaron lasagne podgotowany
  6. 24 plasterki salami
  7. 150 g ser żółty starty
  8. 2 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
  9. 200 g pieczarki pokrojone w plastry
  10. 1 kg wołowina zmielona
  11. szczypta sól
  12. 1 łyżka oregano
  13. 1 łyżeczka płatki chilli
  14. 600 g sos pomidorowy
  15. 700 g ser ricotta
Sposób przygotowania:

1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj wołowinę. Kiedy wołowina będzie dosmażona, przypraw solą, oregano i płatkami chilli. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj sos pomidorowy. Wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.

Obrazek

2. W misce dokładnie wymieszaj ze sobą ricottę, jajka i parmezan.

Obrazek

3. W okrągłej blaszce układaj kolejno: makaron, mięso mielone

Obrazek

4. makaron, mieszanka ricotty, jajek i parmezanu

Obrazek

5. salami, makaron lasagne

Obrazek

6. mięso mielone, makaron lasagne

Obrazek

7. mieszanka ricotty, jajek i parmezanu, salami, makaron lasagne

Obrazek

8. mięso mielone, starty żółty ser, salami. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 60 minut.

Obrazek

9. 4. Po 60 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i pokrój je na kawałki. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik