PrzepisDania głównePizzo-Lasagne

Pizzo-Lasagne

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznej i wyjątkowej pizzo-lasagne.

Pizzo-Lasagne
Pyszności

01.06.2017 14:33

Składniki:

  1. 1 łyżka olej
  2. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  3. 2 szt. jajka
  4. 200 g parmezan starty
  5. 20 szt. makaron lasagne podgotowany
  6. 24 plasterki salami
  7. 150 g ser żółty starty
  8. 2 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
  9. 200 g pieczarki pokrojone w plastry
  10. 1 kg wołowina zmielona
  11. szczypta sól
  12. 1 łyżka oregano
  13. 1 łyżeczka płatki chilli
  14. 600 g sos pomidorowy
  15. 700 g ser ricotta
Sposób przygotowania:

1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj wołowinę. Kiedy wołowina będzie dosmażona, przypraw solą, oregano i płatkami chilli. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj sos pomidorowy. Wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.

Obraz

2. W misce dokładnie wymieszaj ze sobą ricottę, jajka i parmezan.

Obraz

3. W okrągłej blaszce układaj kolejno: makaron, mięso mielone

Obraz

4. makaron, mieszanka ricotty, jajek i parmezanu

Obraz

5. salami, makaron lasagne

Obraz

6. mięso mielone, makaron lasagne

Obraz

7. mieszanka ricotty, jajek i parmezanu, salami, makaron lasagne

Obraz

8. mięso mielone, starty żółty ser, salami. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 60 minut.

Obraz

9. 4. Po 60 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i pokrój je na kawałki. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie