Pizzo-Lasagne

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznej i wyjątkowej pizzo-lasagne.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 łyżka olej
  2. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  3. 2 szt. jajka
  4. 200 g parmezan starty
  5. 20 szt. makaron lasagne podgotowany
  6. 24 plasterki salami
  7. 150 g ser żółty starty
  8. 2 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
  9. 200 g pieczarki pokrojone w plastry
  10. 1 kg wołowina zmielona
  11. szczypta sól
  12. 1 łyżka oregano
  13. 1 łyżeczka płatki chilli
  14. 600 g sos pomidorowy
  15. 700 g ser ricotta
Sposób przygotowania:

1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj wołowinę. Kiedy wołowina będzie dosmażona, przypraw solą, oregano i płatkami chilli. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj sos pomidorowy. Wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.

Obrazek

2. W misce dokładnie wymieszaj ze sobą ricottę, jajka i parmezan.

Obrazek

3. W okrągłej blaszce układaj kolejno: makaron, mięso mielone

Obrazek

4. makaron, mieszanka ricotty, jajek i parmezanu

Obrazek

5. salami, makaron lasagne

Obrazek

6. mięso mielone, makaron lasagne

Obrazek

7. mieszanka ricotty, jajek i parmezanu, salami, makaron lasagne

Obrazek

8. mięso mielone, starty żółty ser, salami. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 60 minut.

Obrazek

9. 4. Po 60 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i pokrój je na kawałki. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Większość zajada się czereśniami, a ignoruje inne polskie owoce. Chronią organizm przed starzeniem i nowotworami
Większość zajada się czereśniami, a ignoruje inne polskie owoce. Chronią organizm przed starzeniem i nowotworami
To król polskich rzek. Pomoże obniżyć cukier i wzmocni serce
To król polskich rzek. Pomoże obniżyć cukier i wzmocni serce
Wlej 1 łyżkę do fasolki szparagowej. Zachowa piękny kolor i się nie rozgotuje
Wlej 1 łyżkę do fasolki szparagowej. Zachowa piękny kolor i się nie rozgotuje
Zapiekankę podaję jak tort. Nawet dzieci zjadły całą porcję warzyw
Zapiekankę podaję jak tort. Nawet dzieci zjadły całą porcję warzyw
Prawdziwy przysmak PRL-u. Sprawdź, jak przyrządzić kergulenę
Prawdziwy przysmak PRL-u. Sprawdź, jak przyrządzić kergulenę
Jeden kęs i nikt już nie tęskni za mielonymi. Te kotlety smakują o niebo lepiej
Jeden kęs i nikt już nie tęskni za mielonymi. Te kotlety smakują o niebo lepiej
Gdy nadchodzą upały, jem chłodnik ze słodkich składników. Jest o niebo lepszy od wersji z ogórkiem
Gdy nadchodzą upały, jem chłodnik ze słodkich składników. Jest o niebo lepszy od wersji z ogórkiem
Kupuję na zapas i mrożę. W zimie nie ma lepszego dodatku do obiadu
Kupuję na zapas i mrożę. W zimie nie ma lepszego dodatku do obiadu
Turecki deser lepszy niż baklava. Jest mleczny, słodki i niesztampowy
Turecki deser lepszy niż baklava. Jest mleczny, słodki i niesztampowy
Do tego obiadu potrzebuję pieczywo i szpinak. Wychodzą pyszne knedle
Do tego obiadu potrzebuję pieczywo i szpinak. Wychodzą pyszne knedle
Na deser zrób kawowe ptasie mleczko. Goście nie będą szczędzić komplementów
Na deser zrób kawowe ptasie mleczko. Goście nie będą szczędzić komplementów
Ciasto siostry Anastazji to istny majstersztyk. Jest kremowe i puszyste niczym chmurka
Ciasto siostry Anastazji to istny majstersztyk. Jest kremowe i puszyste niczym chmurka