Poszli do restauracji z gwiazdkami Michelin. Za to, co zapłacili mogliby jeść przez pół miesiąca

Ile może kosztować jedzenie w restauracji z gwiazdkami Michelin? Już za moment sam się o tym przekonasz. Co więcej, dowiesz się, jak wygląda obsługa oraz na jakie niespodzianki można liczyć. Nie obejdzie się również bez podsumowania w postaci rachunku. Jak myślisz, ile może kosztować taka przyjemność? 

ObrazekWizyta w restauracji z gwiazdkami Michelin/źródło: https://www.instagram.com/p/ChcTmpQqeRY/?hl=pl
Marzena Pęcak

Influencerka Zuzanna Borucka na swoim koncie na IG opublikowała jakiś czas temu ciekawy materiał. Jest to relacja z odwiedzin krakowskiej restauracji Bottigliera 1881, która posiada obecnie dwie gwiazdki Michelin. Jest to pierwsza restauracja w Polsce, która może pochwalić się taką ilością prestiżowych odznaczeń. W chwili kiedy odwiedzała je Zuzanna, restauracja posiadała jedną gwiazdkę.

Dzięki @zuzeklobuzek wiemy dokładnie, jak wygląda spożywanie posiłków w takim miejscu. Na jakie doznania możemy liczyć? I przede wszystkim ile taka przyjemność dokładnie kosztuje?

Obrazek
Ile byłbyś w stanie zapłacić najwięcej za posiłek w restauracji?/źródło: ivan/AdobeStock

Jak wygląda wizyta w prestiżowej restauracji?

Zuzanna swoją relację rozpoczęła od opisu wystroju lokalu. Jak podkreśliła, już na pierwszy rzut oka było widać dbałość o najmniejsze detale. I nie ma co ukrywać, takie rzeczy jak najbardziej mają wpływ na całkowitą ocenę lokalu. W tym wypadku można wspomnieć np. fakt, że goście otrzymali perfumowane serwetki.

Dalej Zuzanna dodała, że w sumie skosztowali, aż 11 podań! Co więcej, do każdego dania serwowano osobne sztućce.

"Obsługa była na najwyższym poziomie. W momencie kiedy jeden kelner zmieniał nam sztućce, drugi przychodził i opowiadał, co dokładnie będziemy jedli. Często tłumaczył jak w ogóle jeść te piękne, minimalistyczne i estetyczne dania." - relacjonuje kobieta.

Zuzanna dodaje również, że taka wizyta to możliwość poznania zupełnie nowych smaków i kombinacji opartych na produktach najwyższej jakości. Jej zdaniem to całkowicie nowe doznanie, którego nie da się porównać ze zwykłą wizytą w normalnej restauracji. Warto również podkreślić, że przy kosztowaniu przygotowanych posiłków gościom towarzyszył i brał czynny udział sam kucharz. Co tylko dodało całemu wydarzeniu kolejnych niesamowitych doświadczeń.

Ile taka przyjemność kosztuje?

Jak już wspomniałam, Zuzanna wraz ze swoim partnerem miała przyjemność skosztować 11 podań. Za całe wydarzenie zapłacili dokładnie 1121,63 zł. Nie ma co ukrywać to niemała kwota. Dlatego też nikogo nie powinien zdziwić fakt, że pod publikacją Zuzanny nie brakuje zarówno komentarzy, które były bardzo przychylne, jaki i tych zupełnie przeciwstawnych. Internauci podkreślali, że sami bardzo chętnie wzięliby udział w takim wydarzeniu. Z drugiej strony nie obeszło się bez opinii, że kwota za taką przyjemność jest bardzo wysoka.

A Ty co o tym uważasz? Chciałbyś przeżyć kulinarną przygodę w restauracji z gwiazdkami Michelin? Z niecierpliwością czekam na Twój komentarz w tej sprawie.

Wybrane dla Ciebie
To najlepsza sałatka andrzejkowa. Tylko nie pomijaj chrupiącego dodatku
To najlepsza sałatka andrzejkowa. Tylko nie pomijaj chrupiącego dodatku
Nie dodawaj od razu tych dwóch składników. Sałatka jarzynowa szybciej się popsuje
Nie dodawaj od razu tych dwóch składników. Sałatka jarzynowa szybciej się popsuje
Nie dodawaj tej przyprawy w proszku. Wiele osób popełnia błąd i potem grzaniec robi się mętny
Nie dodawaj tej przyprawy w proszku. Wiele osób popełnia błąd i potem grzaniec robi się mętny
Co roku na andrzejki robię panierowane kulki serowe. Goście wolą je bardziej niż lanie wosku
Co roku na andrzejki robię panierowane kulki serowe. Goście wolą je bardziej niż lanie wosku
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Gdy portfel świeci pustkami, gotuję jajka i serwuje je w sosie koperkowym. To tanie, ale smaczne danie
Gdy portfel świeci pustkami, gotuję jajka i serwuje je w sosie koperkowym. To tanie, ale smaczne danie
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
W mroźne wieczory smakuje idealnie. Ta zupa to mój pewniak w okresie jesienno-zimowym
W mroźne wieczory smakuje idealnie. Ta zupa to mój pewniak w okresie jesienno-zimowym
Jadłam ją na wigilii u cioci ze Śląska. Barszcz i grzybowa nie mają szans przy tej kremowej zupie
Jadłam ją na wigilii u cioci ze Śląska. Barszcz i grzybowa nie mają szans przy tej kremowej zupie
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇